Foto: zabiatko66
V sobotu moja polovička uvarila takúto fajnotu a ja som fotila. Mali sme dosť aj na nedeľu. Aspoň som nemusela variť.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Mäsko umyjeme, bočik dáme variť so soľou a s korením asi 30 min. Medzi tým si krkovičku prešpikujem cesnakom a posolíme.
-
2
Bočik vyberieme z vody, kožu narežeme aby sa prepiekol a dáme do pekáča spolu s krkovičkou. Posypeme rascou, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a podlejeme vodou. Pečieme pri 200 stupňoch, cca 1 hod. Občas ho prevrátime aby sa pekne prepiekolo so všetkých strán.
-
3
Kým sa pečie mäso, červenú kapustu si nakrájame na rezance. Na dno hrnca dáme trošku oleja na ktorom krátko orestujeme nakrájanú kapustu. Pridáme soľ, rascu a vegetu, podlejeme šálkou horúcej vody a dusíme do mäkka. Keď je kapusta skoro hotová pridáme do nej zo dve polievkové lyžice octu, trošku osladíme cukrom a premiešame. Podusíme 2-3 min. a odstavíme.
-
4
Knedľu zohrejeme na pare.
-
5
Do pohárov nalejeme pivko, na tanier rozložíme nakrájanú knedľu, dusenú kapustu a pokrájané mäsko. Knedľu polejeme trochu výpekom. A obed je hotový. Dobrú chuť!
Jedine co si pamatam od ocinka je, ze ten do pekaca pred dopecenim maska hodil este kocku bravcovej masti. Potom tu mast zlial do kelimkov a dal do ladnicky a bola to ta najuzasnejsia natierka na chlebik, kedze ta mast dostala uplne inu, vybornu chut :)