Knedlo vepřo zelo (fotorecept)

Autor receptu: zabiatko66

V sobotu moja polovička uvarila takúto fajnotu a ja som fotila. Mali sme dosť aj na nedeľu. Aspoň som nemusela variť.

4-6
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mäsko umyjeme, bočik dáme variť so soľou a s korením asi 30 min. Medzi tým si krkovičku prešpikujem cesnakom a posolíme.
  2. Bočik vyberieme z vody, kožu narežeme aby sa prepiekol a dáme do pekáča spolu s krkovičkou. Posypeme rascou, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a podlejeme vodou. Pečieme pri 200 stupňoch, cca 1 hod. Občas ho prevrátime aby sa pekne prepiekolo so všetkých strán.
  3. Kým sa pečie mäso, červenú kapustu si nakrájame na rezance. Na dno hrnca dáme trošku oleja na ktorom krátko orestujeme nakrájanú kapustu. Pridáme soľ, rascu a vegetu, podlejeme šálkou horúcej vody a dusíme do mäkka. Keď je kapusta skoro hotová pridáme do nej zo dve polievkové lyžice octu, trošku osladíme cukrom a premiešame. Podusíme 2-3 min. a odstavíme.
  4. Knedľu zohrejeme na pare.
  5. Do pohárov nalejeme pivko, na tanier rozložíme nakrájanú knedľu, dusenú kapustu a pokrájané mäsko. Knedľu polejeme trochu výpekom. A obed je hotový. Dobrú chuť!