Klobásková krkovička fotorecept

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 19. novembra 2011

Inšpirovala som sa receptom z varechy , no upravila som si ho podľa seba. Je to naozaj vynikajúce jedlo.

90 minút
na 200 °C

Suroviny

  ( na rezne )
1 ks
2 ks ( väčšia )
4 strúčiky
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
 ( na podliatie )
príloha :

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krkovičku nakrájame na rezne. Mäso nevyklepávame, uložíme ho na pekáč, kde ho osolíme, posypeme mletou rascou a grilovacím korením.

    Klobásková krkovička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na každý rezeň dáme za lyžicu paprikovej pomazánky,ďalej poukladáme kolieska pikantnej klobásy.

    Klobásková krkovička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nakrájaný cesnak.

    Klobásková krkovička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme nakrájanú cibuľu na kolieska a podlejeme vývarom.

    Klobásková krkovička (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme v rúre zakryté pri 250 st./30 min. , potom teplotu znížime na 200 st. Spolu pečieme cca.80 - 90 min. , posledných 20 min. už odokryté.

    Klobásková krkovička (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou. Dobrú chuť. :o)

    Klobásková krkovička (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Ešte trochu slaniny a bola by to živánska ako ju robím ja. Robím do menšieho pekáčika a krkovičku najprv obložím a potom obložené plátka kladiem na stojato, jednu za druhou. Pečiem aj tri hodiny, pomaličky, ale všetky časti sa spoja a je výborná.

Pridaj komentár k receptu: