Inšpirovala som sa receptom z varechy , no upravila som si ho podľa seba. Je to naozaj vynikajúce jedlo.
90 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| ( na rezne ) |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks ( väčšia ) |
|
| 4 strúčiky |
|
| podľa potreby |
|
| podľa potreby |
|
| podľa potreby |
|
| podľa potreby |
|
| ( na podliatie ) |
|
| príloha : | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Krkovičku nakrájame na rezne. Mäso nevyklepávame, uložíme ho na pekáč, kde ho osolíme, posypeme mletou rascou a grilovacím korením.
-
2
Na každý rezeň dáme za lyžicu paprikovej pomazánky,ďalej poukladáme kolieska pikantnej klobásy.
-
3
Pridáme nakrájaný cesnak.
-
4
Pridáme nakrájanú cibuľu na kolieska a podlejeme vývarom.
-
5
Pečieme v rúre zakryté pri 250 st./30 min. , potom teplotu znížime na 200 st. Spolu pečieme cca.80 - 90 min. , posledných 20 min. už odokryté.
-
6
Podávame so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou. Dobrú chuť. :o)









Diskusia k receptu