Klobásková krkovička (fotorecept)

Autor receptu: hviezdickaz

Inšpirovala som sa receptom z varechy , no upravila som si ho podľa seba. Je to naozaj vynikajúce jedlo.

90 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Krkovičku nakrájame na rezne. Mäso nevyklepávame, uložíme ho na pekáč, kde ho osolíme, posypeme mletou rascou a grilovacím korením.
  2. Na každý rezeň dáme za lyžicu paprikovej pomazánky,ďalej poukladáme kolieska pikantnej klobásy.
  3. Pridáme nakrájaný cesnak.
  4. Pridáme nakrájanú cibuľu na kolieska a podlejeme vývarom.
  5. Pečieme v rúre zakryté pri 250 st./30 min. , potom teplotu znížime na 200 st. Spolu pečieme cca.80 - 90 min. , posledných 20 min. už odokryté.
  6. Podávame so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou. Dobrú chuť. :o)