Kljukuša (Kľukuša) - jednoduchý zemiakový koláč fotorecept
Foto: lubi
Kljukuša je bosniacke jedlo, ktoré má mnoho variacií. Môže sa tam pridať nastrúhaná cibuľa, slaninka, údené mäso...
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny.
-
2
Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle, alebo vhodíme do robota a ten nám to nakrája.
-
3
Nakrájané zemiaky dáme do veľkého sita, poriadne premyjeme vo vode a necháme odkvapkať.
-
4
Zemiaky vložíme do veľkej misy, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, olej, soľ a poriadne premiešame.
-
5
Do zmesi ešte nastrúhame 2 strúčiky cesnaku a opäť premiešame.
-
6
Zmes vylejeme na pekáč, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a rovnomerne uhladíme.
-
7
Pečieme v predhriatej rúre asi 15 minút na 220 stupňov Celzia a potom znížime na 190 stupňov a pečieme ešte asi 20 minút. Hotovú kljukušu necháme vychladnúť a potom pokrájame. podávame s kyslou smotanou, alebo podľa chuti.
*****
Ináč @lubi , Tvoja kljukuša vyzerá nádherne. A keďže je zo zemiakov, tak pre mňa 1* jedlo.
A čím by som mohla nahradiť múku,aby bola bezlepková?
Maizenu?