Foto: darinocka
Tvarohové koláče v akejkoľvek podobe máme veľmi radi.Často pečiem aj klasiku so sladkou "spotenou" perinkou na zapečenom povrchu.
porcií
príprava
na 180,160 °C
Suroviny
300 g |
|
15O g |
|
200 g, alebo Hera a pod. |
|
1/2 balíčka |
|
4 ks |
|
PLNKA: | |
1 ks |
|
500 g |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
strúhaná |
|
Pena: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Múku preosejeme s práškom do pečiva,pridáme pokrájané maslo,cukor a žĺtka.Vypracujeme cesto.Je trošku drobivé.
- 2
Cesto malým valčekom vyvaľkáme alebo prstami roztlačíme na plech.Použila som plech 21x33cm,netreba ho vymastiť ani vysypať.
- 3
Z tvarohu,vajíčka,citrónovej kôry a oboch cukrov vypracujeme hmotu,ktorú natrieme na cesto.
- 4
Rúru vyhrejeme na 180°C a koláč pečieme asi 10 minút,potom teplotu stiahneme na 160°C a pečieme opäť asi 10 minút.
- 5
Keď sa začne cesto oddelovať od stien plechu,zo 4 bielkov si vyšľaháme pevný sneh, do ktorého všľaháme cukor.Penu natrieme na upečený koláč a zapečieme doružova,asi 5 minút,najlepšie pod horným vyhrievaním.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
podarí vyrobiť a podľa toho pokračuj.Ty zrejme použiješ dia sladidlo,ale
neobávaj sa,drobenie nie je veľké,zrejme je to kryštálovým cukrom ako píše @babidka.Kv ôli tomu som ho nevaľkala na doske, ale priamo na plechu.Je to aj jednoduchšie.Verím,že Ti bude chutiť!
@garanco ,sneh na povrchu Ti nezhorí?Ja dávam sneh stále až na skoro upečené,horúce cesto.Robím tak aj žemľovku alebo ryžový nákyp.Našetrím si bielka a niekedy pridám do nich aj kokosovú múčku alebo mleté orechy.To je dobrota!
varecha.pravda.sk/diskusie/pre-dietarov-nic-pecene/406-fo...
alebo ide o niečo iné?
Viacmenej pečiem z kysnutého cesta a vždy je to super.Ale nabudúce skúsim tak ,ako si mi poradila.Známa mi vravela ,že či by som nemal dať do cesta celé vajcia ,nie len žĺtky.Ale sme ho zjedli aj tak ....
dakujem za rady :)