Tvarohový koláč so želatínou

Tvarohový koláč so želatínou
Foto: cica2
cica2Cica2, recept pridal: 21. januára 2011 9:56Ďalšie jeho recepty

Recept z mojej receptovej písanky a kedže je taký osviežujúci, najradšej ho pečiem v lete. Už som ho vyskúšala upiecť aj ako tortu a kedže zo začiatku som mala najradšej také recepty kde sa nemuselo vážiť, tak tento mám aj kvôli tomu obľúbený a aj chuťovo je výborný.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Cesto: Celé vajcia s cukrom vyšlaháme a postupne pridávame olej, múku, prášok do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na pomastený a pomúčený plech a upečieme. Plech som použila s rozmerom 36x26 cm.

2

Plnka I: Maslo vymiešame s práškovým a vanílkovým cukrom, pridáme tvaroh a podľa chuti môžme pridať aj troška rumu. Plnku rozotrieme na vychladnutý koláč.

3

Plnka II: V 500 ml vody na ohni rozpustíme cukor a šumienku (zvyknem kupovaťTang-pomaranč) V ďalších 500 ml vody rozmiešame 2 prášky Zlatý klas a vlejeme do vriaceho cukrového roztoku. Za stáleho miešania necháme zhustnúť. Necháme želatínu troška vychladnúť a potom rozotrieme na tvarohovú plnku. Odložíme na chladné miesto a po stuhnutí koláč pokrájame. Dobrú chuť!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 9 ľudí (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • klaura, 21. januára 2011 o 10:55
    Ďalšia šikulka na Vareche ... :)
    Zákusok s tvarohom môžem vždy ... tento je aj pekne farebne zladený ... vyskúšam


  • cica2, 21. januára 2011 o 11:03
    ďakujem:)


  • marianne69, 21. januára 2011 o 11:09
    ...mojej polovicky najoblubenejsi:-)utlkol by sa za nim,miluje tvaroh...


  • michsamant, 21. januára 2011 o 11:23
    mnaaaam!


  • wildrane, 21. januára 2011 o 12:31
    poznám receptík, koláčik je výborny


  • julica, 21. januára 2011 o 15:58
    mnam, toto je vyborny kolacik, na zintenzivnenie chuti by som cast dzusu nahradila citronovou stavou, aby bol viac echt :)


  • danculka, 21. januára 2011 o 17:44
    Svieži,pekný a tiež chutný,dík...ukladám..


  • janger, 21. januára 2011 o 19:36
    Pekny, sviezi kolacik!


  • tothka, 21. januára 2011 o 19:44
    Skutočne výborný koláčik, poznám a tiež ho rada robím v lete ako dobré osvieženie.


  • ketty3811, 21. januára 2011 o 21:54
    Pekne urobený koláčik a určite aj super.:-)


  • havino, 22. januára 2011 o 21:57
    krásny koláčik, niečo podobné robievam, zajtra ho pečiem


  • cica2, 22. januára 2011 o 22:51
    @julica dobrý nápad:)

    dievčatá a ďakujem:)


  • piczur, 23. januára 2011 o 09:59
    pekných pár rokov som ho nejedla. veľmi pekne vyzerá, určite dlho nevydržal. najbližšie pečiem. ďakujem.


  • cica2, 31. januára 2011 o 22:36
    @piczur , ďakujem...no vydržal až dva dni, keby nebol taký sýty tak je určite hneď fuč:)


  • 3sandra3, 5. augusta 2011 o 22:59
    aký dobrý koláčik som tu dnes objavila,,, zajtra pečiem


  • cica2, 6. augusta 2011 o 12:31
    @3sandra3 , ďakujem:) dúfam že bude chutiť aj vám!


  • michajelkaaa, 29. októbra 2011 o 19:06
    ÚPLNE SUPER KOLÁČ...:) VYŠLO TO VšETKO, NAJVIAC SOM SA BÁLA ŽELATÍNY ALE AJ TÁ BOLA NA 1* super super dakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem


  • cica2, 3. novembra 2011 o 17:20
    @michajelkaaa teším sa a tiež ďakujem :)))


  • sestricka126, 4. februára 2012 o 20:11
    krasny kolacik vyzera skvelo :)pridavam do KK si sikulka :D


  • cica2, 4. februára 2012 o 21:22
    @sestricka126 ďakujem :-)


  • springi, 24. februára 2012 o 11:59
    perfektný koláčik práve som ho dorobila :D ale nedala som kakao do cesta ....je úúúúúžasný :) poradím do tvarohu dať troška citrónu... je to úplne iná chuť potom :)


  • cica2, 24. februára 2012 o 14:09
    @springi teším sa že si koláčik vyskúšala a že chutil, ďakujem že si napísala a vďaka aj za dobrý tip, s tým citrónom a s bledým cestom.


  • cica2, 24. februára 2012 o 14:10
    @springi pozerám že si sa dnes zaregistrovala, tak vitaj medzi nami :-))


  • anina6, 28. októbra 2012 o 07:01
    pečiem aj ja , je výborný.


  • cica2, 28. októbra 2012 o 11:20
    @anina6 :-)


  • carolco, 21. decembra 2012 o 13:29
    piekol som tento skvelý koláč zatiaľ 2x, raz s tmavým a raz so svetlým cestom, je super aj tak aj tak. nepodarilo sa mi kúpiť TANG tak som použil pomarančový SUNQUICK - chuť želatíny bola vynikajúca


  • ywett, 21. decembra 2012 o 21:10
    @carolco vitaj medzi nami a teším sa, že si bol s receptom spokojný, ďakujem za komentár a prajem krásne Vianoce! :-)


  • vareska1, 14. marca 2013 o 10:39
    och, tak toto ja mooozem ... stara dobra klasika :) .... milujem zelatinove kolace :)


  • monique, 14. marca 2013 o 12:03
    Tento koláčik poznám :) je vynikajúci, robievame ho už niekoľko rokov. Želatínu robíme z Tangu.


  • ywett, 15. marca 2013 o 20:34
    @vareska1 , my tiež :-)
    @monique vitaj a súhlasím :-)
    ...ďakujem!


  • ossie, 14. apríla 2013 o 15:33
    milujem tento zákusok,hneď si ho ukladám:)


  • ywett, 18. apríla 2013 o 18:01
    @ossie :-)


  • babkaaska, 21. apríla 2013 o 16:05
    uložený, vyskúšaný, výborný


  • haike, 22. apríla 2013 o 16:56
    super koláčik,uložený aj odskúšany.mňam


  • ywett, 23. apríla 2013 o 20:41
    @babkaaska @haike , ďakujem, že ste mi napísali :)...som rada, že ste boli s receptom spokojné


  • mstuartova, 21. júna 2013 o 14:00
    Tento recept robím už desaťročia. Nikdy nesklame. Občas ho robím ako tortu. Do tvarohu niekedy natlačim ovocie (ríbezle, jahody, maliny, čučoriedky, veľmi zrelé egreše, jostu alebo mix, prípadne hrubo strúhanú čokoladu. Je to krásne farebné. Džús Tank je výborný, ale mám rada aj džusy z Lidlu, egrešový je výborný nielen na egreše, ale i kivi, čerešňový na všetko červené ovocie. Ak nemám džús, rozriedim džem. Namiesto Zlatého klasu možno použiť želatínu (ak chceme priesvitný vrch). Na liter šťavy potrebujeme 2 balíčky práškovej želatiny ( pozor, dodržte návod!!!!- nesmie vrieť)


  • ywett, 24. júna 2013 o 14:52
    @mstuartova , ďakujem, že ste napísala a podelila sa aj o svoje skúsenosti, ohľadom tohto koláča. Ja som ešte neskúšala klasickú želatínu, nemám dáko odvahu, myslím si, že by sa mi asi dobre nepodarila, preto radšej robím takto. A ak je priesvitný vrch, tak to ovocie pod takou želatínou aj pekne ukáže. Akú značku želatíny používate?...možno niekedy vyskúšam


  • buffy, 29. novembra 2013 o 05:26
    Tak som ho dnes vyskusala, je vyborny. Ale zienky obdivujem vas ze mate nervy sa piplat so zelatinou. Alebo som len ja taka nesikovna? Mne sa totiz ta zelatina zlievala. Tak som ju potom davala po malych vrstvach a cakala som kym stuhne a opat mala vrstva dookola. Plech maly 7x9 inch max stredny. Na velky by toho bolo malo.


  • ywett, 29. novembra 2013 o 19:31
    @buffy , plech som použila s rozmerom 36x26 cm a požiadala som redakciu aby to napísali do receptu. A ohľadom želatíny, aj mne sa tak niekedy stane, ale ja dám želatínu na koláč naraz, nie po malých vrstvách, lebo v chladničke pekne stuhne


  • ywett, 29. novembra 2013 o 19:36
    @buffy a určite si šikovná! :-)...tá želatína keď nie je ešte vychladená, tak je redšia


  • rosemari, 25. januára 2014 o 18:56
    vyskušane , Plnku 2 som robila zo slivkovej štavy mám doma zavárané ovocia tak som vyskúšala a niečo úžasné


  • ywett, 29. januára 2014 o 21:58
    ďakujem @rosemari a ty si ho ešte aj vylepšila ;)


  • jarula01, 25. februára 2014 o 14:42
    piekla som ho cez vikend, velmi dobry,jdnoduchy a osviezujuci,bude dobry na letne dni. Najlepsi je z chladnicky,ak ostane


  • ywett, 31. marca 2014 o 17:21
    súhlasím @jarula01 a ďakujem :)


  • zuzkabm, 16. apríla 2014 o 20:08
    Výborný, iný tvarohový so želatínou už nepečiem :)


  • ywett, 19. apríla 2014 o 18:18
    @zuzkabm , ďakujem :)


  • mojicka, 20. apríla 2014 o 20:32
    skvely kolacik, dnes som ho upiekla a nemal chybu :) vsetci si pochvalovali :)


  • ywett, 21. apríla 2014 o 14:50
    @mojicka , ďakujem :-)


  • goodcook, 15. júna 2014 o 19:38
    Skvelý koláč, dokonca vyzerá ešte lepšie ako na obrázku. Nebol žiadny problém s prípravou, všetko vyšlo.
    Odporúčam všetkým!

    Milan :)


  • ywett, 28. júna 2014 o 17:35
    @Milan , tak to som rada a ďakujem ;-)


  • macko89, 30. júla 2014 o 20:50
    budem za blbú, ale som amatérka v pečení. chcem skúsiť tento receptík ale nevidím tu na koľkých stupňoch a ako dlho sa má piecť? bud som slepá alebo ja neviem, ďakujem :)


  • brambora, 30. júla 2014 o 20:55
    @macko89 skus na 180C a asi 25-30min. sparatkom zistis, ci je cesto upecene. zapichnes do cesta a pokial bude suche, tak je to ok. ;)


  • ywett, 30. júla 2014 o 21:25
    @macko89 , kľudne sa pýtaj, však na tu sme aby sme si aj poradili a @brambora ti dobre poradila, ďakujem, že si odpovedala za mňa :-) Pri niektorých receptoch nemám uvedené teploty pečenia, lebo 25 rokov som mala plynovú rúru, ale už mám novú elektrickú, tak podopisujem.

    @macko89 , vitaj a nech sa darí :-)


  • macko89, 31. júla 2014 o 10:01
    @brambora
    @ywett ďakujem vám kočky :) to s tým špáratkom poznám, len tie stupne a minúty aspoň pre predstavu veľmi pomôžu tak ešte raz ďakujem, dúfam že vyjde :) budem robiť 1x aj želatinu v živote tak uvidíme... :)


  • ywett, 31. júla 2014 o 21:53
    @macko89 , rado sa stalo :)...tak držim palce, nech sa ti koláč vydarí a aj chutí


  • macko89, 1. augusta 2014 o 18:47
    @ywett no hľadala som dnes všade pomarančový tang a nikde ho nenašla (okrem Tesca som pobehala všetky obchodné reťazce) ak nebude v Tescu tak môžem kúpiť hocijakú pomarančovú šumienku? všade mali dr. oetker tak ňou nič nepokazím? Ďakujem ešte za zodpovedanie tejto otázky :)


  • ywett, 1. augusta 2014 o 19:17
    macko89, ešte mám odskúšanú -Pima pomaranč, ostatné tak nepoznám...skúsim pridať link ak sa podarí, aby si videla ako vyzerá.

    » ke.potraviny.eu/nealkoholicke-napoje/pima-pomaranc-dr-o...


    ...asi to bude to, čo ty myslíš :-)



  • macko89, 1. augusta 2014 o 20:21
    @ywett aj toto som videla sa mi zdá v obchodoch, tak ak nenájdem v tescu tang tak kúpim toto... koľko gramové sú to balenia? či sú všetky rovnaké aby som vedela či mám kúpiť jedno balenie ako je písané v recepte alebo viac?!
    ja som inak ale myslela takúto šumienku (obal) že som všade videla
    » www.oetker.sk/sk-sk/nase-produkty/napoje/pima-sumienk...


    čo sa týka inak zlatého klasu. doma mám tento
    » www.oetker.sk/sk-sk/nase-produkty/prisady-na-pecenie/...

    môže byť? v recepte je písané dva prášky, na krabici zase píšu že jedna kopcovitá kávová lyžička je cca 8 g prášku tak som si vyrátala že ak dám 10x takúto lyžičku tak by to malo byť 80 g čo sú dva balenia po 40g? malo by to byť ok že?! :D
    bože ja sa pýtam ako taký hotentót :-D


  • ywett, 1. augusta 2014 o 21:14
    @macko89 , neboj ja som trpezlivá a pokiaľ viem, vždy rada poradím ;-) Tak čo si dala ten prvý link, tak tú šumienku by som nedávala, radšej pohľadaj (Pima-pomaranč) ten by mal mať 80g a to bude stačiť a ohľadom zlatého klasu, áno treba ti 80g aj toho...tak už môžem ísť spať? Ty si zrejme tiež veselá kopa, ako ja :-D Nech sa dobre darí :-)


  • macko89, 25. augusta 2014 o 21:58
    @ywett už dlho sa chystám napísať ale nestíhala som :) koláčik zožal úspech, podaril sa mi a všetkým chutil. mamina moja dokonca povedala že zatiaľ môj najlepší :) ďakujem za trpezlivosť a pomoc :)


  • ywett, 26. augusta 2014 o 14:16
    @macko89 , ďakujem za tvoju správu, potešila si ma a vydaril sa ti preto, lebo si šikovná :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovensko má 17 rôznych názvov pre jeden malý kúsok uvareného čreva
Aký máme vlastne my Slováci vzťah k zabíjačkovým špecialitám, aké preferujeme chute, aké sú pre ten-ktorý kraj tie pravé jaternice, klobásy, tlačenky, čo vonia viac mužom a čo ženám a rezonuje ešte pojem zabíjačková sezóna medzi Dunajom a Tatrami tak, ako tomu bolo kedysi?

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist