Kivi-banánový džem so škoricou a s rumom fotorecept

izabella929 - fotkaIzabella929, 11. februára 2019 16:01
Ďalšie recepty »

Najradšej pripravujem lekváre a džemy z citrusových plodov v tomto období, lebo sa dajú kúpiť za celkom dobrú cenu. Dnes kombinácia kivi s banánom.

7
porcií
30 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

1,2 kg (čerstvé)
650 g
1 kg
1/2 kg
z 2 citrónov
1 KL
2 PL
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Kivi a banány som ošúpala...

    Kivi-banánový džem so škoricou a s rumom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...nakrájala na kúsky, zasypala cukrom a nechala som presladzovať do druhého dňa.

    Kivi-banánový džem so škoricou a s rumom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Počas presladzovania som premiešala, aby sa cukor celkom rozpustil.

    Kivi-banánový džem so škoricou a s rumom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na druhý deň som ovocnú kašu preložila do hrnca a nechala pomaly variť. Na začiatku sa tvorí pena, ale tá počas varenia zmizne. Varím len tak dlho, aby sa ovocie uvarilo, niekedy 15 - 20 minút podľa druhu ovocia.

    Kivi-banánový džem so škoricou a s rumom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď začne ovocie hustnúť, pridala som želírovací cukor a varila už iba 5 minút len čo sa želírovací cukor rozpustí a džem začne hustnúť, pridám škoricu, citrónovú šťavu a napokon rum.

    Kivi-banánový džem so škoricou a s rumom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Horúci džem ihneď plním do čistých pohárov, uzatvorím a postavím hore dnom na 10 minút.

    Kivi-banánový džem so škoricou a s rumom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom ich postavím viečkom hore a nechám celkom vychladnúť, až potom uložím do špajze na policu. Prajem vám dobrú chuť.

    Kivi-banánový džem so škoricou a s rumom (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist