Kivi-banánový džem
Kivi-banánový džem so škoricou a s rumom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Najradšej pripravujem lekváre a džemy z citrusových plodov v tomto období, lebo sa dajú kúpiť za celkom dobrú cenu. Dnes kombinácia kivi s banánom.
7 porcií |
30 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Kivi a banány som ošúpala...
- ...nakrájala na kúsky, zasypala cukrom a nechala som presladzovať do druhého dňa.
- Počas presladzovania som premiešala, aby sa cukor celkom rozpustil.
- Na druhý deň som ovocnú kašu preložila do hrnca a nechala pomaly variť. Na začiatku sa tvorí pena, ale tá počas varenia zmizne. Varím len tak dlho, aby sa ovocie uvarilo, niekedy 15 - 20 minút podľa druhu ovocia.
- Keď začne ovocie hustnúť, pridala som želírovací cukor a varila už iba 5 minút len čo sa želírovací cukor rozpustí a džem začne hustnúť, pridám škoricu, citrónovú šťavu a napokon rum.
- Horúci džem ihneď plním do čistých pohárov, uzatvorím a postavím hore dnom na 10 minút.
- Potom ich postavím viečkom hore a nechám celkom vychladnúť, až potom uložím do špajze na policu. Prajem vám dobrú chuť.