Foto: victorishia
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Korpus: | |
250 g |
|
125 g |
|
Plnka: | |
500 g |
|
500 g |
|
1 ks |
|
150 g |
|
Poleva: | |
100 g |
|
100 ml |
|
Na ozdobenie: | |
2 bal. |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Sušienky rozmixujeme alebo rozdrvíme na prach. Pridáme k nim roztopené maslo. Premiešame. Dno okrúhlej formy vymastíme maslom. Nasypeme zmes z keksov a popritláčame poriadne na spodok aj na kraje trošku. Dáme do rúry na 10 minút na 170 °C.
- 2
Zatiaľ si pripravíme plnku. Do misky dáme mascarpone a tvaroh. Premiešame, nech sa to spojí. Potom pridáme jedno celé vajíčko a 150 g práškového cukru. Poriadne vymiešame.
- 3
Keď budeme sušienkový korpus upečený, necháme ho vychladnúť! Tak 15-20 minút. Potom naň natrieme krém. A dáme naspäť do rúry aj s tým krémom na 50 minút na 170°C. Kraje tej plnky musia byť trošku do zlatista.
- 4
Keď bude cheesecake upečený, necháme ho ešte vo vypnutej rúre cca 30 minút, aby sa vrch nepretrhol. Tie kraje budú pevné a stred bude trošku trasľavý, ale toho sa vôbec nebojte. Tak to má byť a on potom stuhne.
- 5
Potom cheesecake vyložíme, necháme poriadne vychladnúť a spravíme si polevu. Z jednej šľahačkovej smotany si odlejeme polovicu do nejakého menšieho hrnca. Smotana zvykne bývať 200 ml, tak dáme polovicu. A pridáme do nej 100 g čokolády. Na miernom ohni miešame, nech sa čokoláda roztopí.
- 6
Čokoládovú zmes nalejeme do stredu cheesecaku. Ono sa to pekne rozleje všade. Môžeme potom ešte ponakláňať formu, nech je poleva všade. Ale dávame čokoládu LEN na vychladnutý koláč. A nakoniec cheesecake len dozdobíme ako chceme a dáme do chladničky na celú noc. A dobrú chuťku.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu