Cheesecake

Kinder cheesecake

Autor receptu: victorishia

8
porcií
120 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Sušienky rozmixujeme alebo rozdrvíme na prach. Pridáme k nim roztopené maslo. Premiešame. Dno okrúhlej formy vymastíme maslom. Nasypeme zmes z keksov a popritláčame poriadne na spodok aj na kraje trošku. Dáme do rúry na 10 minút na 170 °C.
  2. Zatiaľ si pripravíme plnku. Do misky dáme mascarpone a tvaroh. Premiešame, nech sa to spojí. Potom pridáme jedno celé vajíčko a 150 g práškového cukru. Poriadne vymiešame.
  3. Keď budeme sušienkový korpus upečený, necháme ho vychladnúť! Tak 15-20 minút. Potom naň natrieme krém. A dáme naspäť do rúry aj s tým krémom na 50 minút na 170°C. Kraje tej plnky musia byť trošku do zlatista.
  4. Keď bude cheesecake upečený, necháme ho ešte vo vypnutej rúre cca 30 minút, aby sa vrch nepretrhol. Tie kraje budú pevné a stred bude trošku trasľavý, ale toho sa vôbec nebojte. Tak to má byť a on potom stuhne.
  5. Potom cheesecake vyložíme, necháme poriadne vychladnúť a spravíme si polevu. Z jednej šľahačkovej smotany si odlejeme polovicu do nejakého menšieho hrnca. Smotana zvykne bývať 200 ml, tak dáme polovicu. A pridáme do nej 100 g čokolády. Na miernom ohni miešame, nech sa čokoláda roztopí.
  6. Čokoládovú zmes nalejeme do stredu cheesecaku. Ono sa to pekne rozleje všade. Môžeme potom ešte ponakláňať formu, nech je poleva všade. Ale dávame čokoládu LEN na vychladnutý koláč. A nakoniec cheesecake len dozdobíme ako chceme a dáme do chladničky na celú noc. A dobrú chuťku.