Foto: timara
Tak tomuto hovorím pravá jesenná polievka. Vynikajúci kel, cícer a chilli paprička. V tomto sychravom počasí na zahriatie ako stvorené. Kto má chuť, môže Zobraziť celý popisTak tomuto hovorím pravá jesenná polievka. Vynikajúci kel, cícer a chilli paprička. V tomto sychravom počasí na zahriatie ako stvorené. Kto má chuť, môže ešte pridať opečené prúžky choriza.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme prelisovaný cesnak, nakrájanú chilli papričku a na prúžky nakrájaný kel. Všetko dobre premiešame, zalejeme vývarom a vodou. Dusíme 15 minút.
- 2
Potom pridáme scedený cícer. Polievku osolíme, okoreníme a ak sa nám zdá príliš hustá, prilejeme ešte vodu. Varíme ďalších 5-10 minút, kým kel nie je mäkký.
- 3
Chorizo nakrájame na prúžky a opečieme na suchej panvici. Ozdobíme ním naservírovanú polievku. Môžeme podávať s celozrnným chlebom. Mne stačila polievka bez pečiva aj chleba.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu