Kelovo-cícerová polievka

timara - fotkatimara, 7. októbra 2013
Kelovo-cícerová polievka
Foto: timara

Tak tomuto hovorím pravá jesenná polievka. Vynikajúci kel, cícer a chilli paprička. V tomto sychravom počasí na zahriatie ako stvorené. Kto má chuť, môže Zobraziť celý popisTak tomuto hovorím pravá jesenná polievka. Vynikajúci kel, cícer a chilli paprička. V tomto sychravom počasí na zahriatie ako stvorené. Kto má chuť, môže ešte pridať opečené prúžky choriza.

4-6
porcie
10 minút
príprava
2O minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
400 g
450 ml
400 ml
1 ks
3 strúčiky
1 ks
6 plátkov




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme prelisovaný cesnak, nakrájanú chilli papričku a na prúžky nakrájaný kel. Všetko dobre premiešame, zalejeme vývarom a vodou. Dusíme 15 minút.

  2. 2

    Potom pridáme scedený cícer. Polievku osolíme, okoreníme a ak sa nám zdá príliš hustá, prilejeme ešte vodu. Varíme ďalších 5-10 minút, kým kel nie je mäkký.

  3. 3

    Chorizo nakrájame na prúžky a opečieme na suchej panvici. Ozdobíme ním naservírovanú polievku. Môžeme podávať s celozrnným chlebom. Mne stačila polievka bez pečiva aj chleba.

Diskusia k receptu

sracz
Za tento rcp vítaj medzi rytiermi kelu, milá @timara = dobré chute predstavuješ a páči sa mi aj novota, teda aspoň podľa mňa, s cícerom! Evidujem Ťa pod #137!!!
sracz
Za tento rcp vítaj medzi rytiermi kelu, milá @timara = dobré chute predstavuješ a páči sa mi aj novota, teda aspoň podľa mňa, s cícerom! Evidujem Ťa pod #137!!!
timara
Ďakujem ti @sracz aj ja keď som natrafila na tento recept, tak som si povedala, že je to netradičné spojenie a že stojí za to posunúť ho ďalej milovníkom kelu.
marikafil
ukladám, vyskúšam - ten môj sa síce tvári, že "kel nem kel" ale čo na tom, keď nebude chcieť, zjem aj sama:-)
timara
@marikafil ja som ju tiež jedla sama :))) môj manžel tiež kel neje. Ale aspoň mi zostalo viac :)
eviana
Naozaj veľmi zaujímavá polievočka, mňam :) chválim :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia