Kelovo-cícerová polievka

Autor receptu: timara

Tak tomuto hovorím pravá jesenná polievka. Vynikajúci kel, cícer a chilli paprička. V tomto sychravom počasí na zahriatie ako stvorené. Kto má chuť, môže ešte pridať opečené prúžky choriza.

4-6
porcie
10 minút
príprava
2O minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na olivovom oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme prelisovaný cesnak, nakrájanú chilli papričku a na prúžky nakrájaný kel. Všetko dobre premiešame, zalejeme vývarom a vodou. Dusíme 15 minút.
  2. Potom pridáme scedený cícer. Polievku osolíme, okoreníme a ak sa nám zdá príliš hustá, prilejeme ešte vodu. Varíme ďalších 5-10 minút, kým kel nie je mäkký.
  3. Chorizo nakrájame na prúžky a opečieme na suchej panvici. Ozdobíme ním naservírovanú polievku. Môžeme podávať s celozrnným chlebom. Mne stačila polievka bez pečiva aj chleba.