Kelovo-cícerová polievka
Autor receptu: timara
Tak tomuto hovorím pravá jesenná polievka. Vynikajúci kel, cícer a chilli paprička. V tomto sychravom počasí na zahriatie ako stvorené. Kto má chuť, môže ešte pridať opečené prúžky choriza.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
2O minút tepelná úprava |
Postup
- Na olivovom oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme prelisovaný cesnak, nakrájanú chilli papričku a na prúžky nakrájaný kel. Všetko dobre premiešame, zalejeme vývarom a vodou. Dusíme 15 minút.
- Potom pridáme scedený cícer. Polievku osolíme, okoreníme a ak sa nám zdá príliš hustá, prilejeme ešte vodu. Varíme ďalších 5-10 minút, kým kel nie je mäkký.
- Chorizo nakrájame na prúžky a opečieme na suchej panvici. Ozdobíme ním naservírovanú polievku. Môžeme podávať s celozrnným chlebom. Mne stačila polievka bez pečiva aj chleba.