Keksíky babičky bylinkárky (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
18 ks porcií |
35 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
V hrnčeku zohrejeme vodu, pridáme maslo a za stáleho miešania pridávame vločky a vajcia. Hmotu miešame dovtedy, kým sa nezačne odliepať od bokov hrnčeka.
Uvarené a očistené zemiaky nastrúhame a pridáme do zmesi z vločiek, cesto posolíme, okoreníme, pridáme doň bylinky a necháme vypracované 30 minút odležať v chladničke. Po vybratí z chladničky urobíme z cesta guľky, ktoré trochu stlačíme na papieri na pečenie tak, aby sa vytvoril keksík, na ktorý navrch položíme orechové jadro. 
Keksíky pečieme 10 až 15 minút pri teplote 200 °C . Po vychladnutí podávame.
|