Tento skvelý zákusok mám od výbornej kuchárky a cukrárky, ktorú volám "babinka", aj keď nie je mojou pokrvnou príbuznou :) Je lahodný, efektný Zobraziť celý popisTento skvelý zákusok mám od výbornej kuchárky a cukrárky, ktorú volám "babinka", aj keď nie je mojou pokrvnou príbuznou :) Je lahodný, efektný na pohľad a káva jeho chuť krásne zvýrazňuje. Snáď Vám tiež bude chutiť tak ako nám...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, kakao, pomleté orechy a tuhý sneh z bielkov. Vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Upečené cesto necháme vychladnúť.
- 2
Krém: Pomleté orechy zmiešame s práškovým cukrom a zalejeme takým množstvom kávy (približne 200 ml), aby vznikla hustá zmes. Zmäknuté maslo vymiešame dohladka, spojíme s orechovou hmotou a vypracujeme krém.
- 3
Vychladnuté cesto pokvapkáme rumom a natrieme polovicou orechového krému. Piškóty namáčame do vychladnutej kávy a poukladáme na krémovú vrstvu. Na piškóty navrstvíme zvyšok krému. Zákusok necháme mierne stuhnúť, potom ho potrieme čokoládovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu