Kávovo-orechový zákusok

msissi - bez fotkymsissi, 1. októbra 2010

Tento skvelý zákusok mám od výbornej kuchárky a cukrárky, ktorú volám "babinka", aj keď nie je mojou pokrvnou príbuznou :) Je lahodný, efektný Zobraziť celý popisTento skvelý zákusok mám od výbornej kuchárky a cukrárky, ktorú volám "babinka", aj keď nie je mojou pokrvnou príbuznou :) Je lahodný, efektný na pohľad a káva jeho chuť krásne zvýrazňuje. Snáď Vám tiež bude chutiť tak ako nám...

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
5 ks
5 PL
5 PL
1 bal.
1 PL
1 PL
Krém:
250 g
150 g
500 ml silná uvarená
250 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, kakao, pomleté orechy a tuhý sneh z bielkov. Vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Upečené cesto necháme vychladnúť.

  2. 2

    Krém: Pomleté orechy zmiešame s práškovým cukrom a zalejeme takým množstvom kávy (približne 200 ml), aby vznikla hustá zmes. Zmäknuté maslo vymiešame dohladka, spojíme s orechovou hmotou a vypracujeme krém.

  3. 3

    Vychladnuté cesto pokvapkáme rumom a natrieme polovicou orechového krému. Piškóty namáčame do vychladnutej kávy a poukladáme na krémovú vrstvu. Na piškóty navrstvíme zvyšok krému. Zákusok necháme mierne stuhnúť, potom ho potrieme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

angiek
je to vyborny kolacik, svokra ho casto piekla, takze asi je cas jej ho znova pripomenut :D
frezia68
Iste je dobrý,pridaj fotky a môžeš súťažiť o kávovar :-)))
enge149
vyzerá super,škoda,že tam nie je foto..vyskúšam..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia