Kávovo-orechový zákusok
Autor receptu: msissi
Tento skvelý zákusok mám od výbornej kuchárky a cukrárky, ktorú volám "babinka", aj keď nie je mojou pokrvnou príbuznou :) Je lahodný, efektný na pohľad a káva jeho chuť krásne zvýrazňuje. Snáď Vám tiež bude chutiť tak ako nám...
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cesto:
Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, kakao, pomleté orechy a tuhý sneh z bielkov.
Vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme.
Upečené cesto necháme vychladnúť.
- Krém:
Pomleté orechy zmiešame s práškovým cukrom a zalejeme takým množstvom kávy (približne 200 ml), aby vznikla hustá zmes.
Zmäknuté maslo vymiešame dohladka, spojíme s orechovou hmotou a vypracujeme krém.
- Vychladnuté cesto pokvapkáme rumom a natrieme polovicou orechového krému.
Piškóty namáčame do vychladnutej kávy a poukladáme na krémovú vrstvu.
Na piškóty navrstvíme zvyšok krému. Zákusok necháme mierne stuhnúť, potom ho potrieme čokoládovou polevou.