Foto: lenkac
Inšpiráciu som opäť našla v mojom obľúbenom časopise. Je to hrnčekový koláč, takže sa znižuje čas prípravy a to mi vyhovuje :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček napr. Granko |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
4-5 ks |
|
Poleva: | |
1/2 hrnček |
|
podľa potreby čučoriedkový, malinový... |
|
1/2 hrnček |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Do misky preosieme múku a kypriaci prášok , pridáme kryštálový cukor a instantné kakao. Dobre premiešame.
- 2
Do zmesi sypkej pridáme olej a vajíčka. Vymiešame na hladké cesto.
- 3
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dôležitá informácia, rozmer plechu 25 x 35 cm. Koláč som robila niekoľkokrát a rozmer tohto plechu sa mi osvedčil, aby koláč bol výškovo tak akurát a vyhovoval hlavne nám.
- 4
Pečieme asi 40 min (treba kontrolovať) na 180 stupňoch.
- 5
Povrch upečeného teplého cesta polejeme kávou (podľa chuti stravníkov, my máme radšej vláčnejšie, tak som nešetrila, ale zas nepreháňala), potom potrieme džemom. Ja som použila čučoriedkový, je to naozaj výborná kombinácia.
- 6
Nad parou si roztopíme čokoládu so smotanou, miešame kým sa suroviny nespoja a nevytvoria jednotnú zmes. Hotovú polevu vylejeme na koláč. Koláč dáme stuhnúť na studené miesto.
- 7
Podávať môžete so šľahačkou, ale nie je nutná, chutí aj tak skvelo.
- 8
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu