Kávové zrná

andim - fotkaandim, 13. januára 2013
Kávové zrná
Foto: andim

Tieto pochúťky robievam už možno 8 rokov vždy na Vianoce.Recept mám od svokry.

30-40
porcií

Suroviny

250 g
250 g
2 ks
2 ks
4 PL (mletá)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zmiešame maslo,cukor,kávu,pudingy,rum.Ak použijete miesto rumu iba rumovú arómu,môže sa stať že masa bude sypká.Pridajte šťavu z kompótu.Môžme dať stuhnúť do chladničky,lepšie sa nám bude pracovať.

  2. 2

    Tvarujeme zrná.Ja robím ručne,ale videla som v tescome formičky.

  3. 3

    A už len po oblievame čokoládovou polevou.Roztopím 3 várové čokolády s 1 cerou.

Diskusia k receptu

karinfisher10
v postupe je spomenuta stava z kompotu ale nie je v surovinach. mozes to prosim objasnit?
dakujem.
rimanka3
no tá šťava sa dáva vtedy, ked sa nedáva rum. Tiež mám tento recept, sú ozaj dobré. a ten rum tam patrí, si myslím.
mlsalka
a tie zltky co su v surovinach tam idu tiez na surovo? v postupe ich nevidim. Vdaka
andim
Za tie žĺtky sa ospravedlňujem.Aj tie treba zmiešať so surovinami.Surové.
Inak surové vajcia nerada používam,ale robím to roky z kupovaných vajec a nikdy nám nič nebolo.
andim
Šťavu som nespomenula lebo dávam rum a vtedy sa cesto dobre scelí.Nepotrebujem ju.Ale keď by ho niekto nahradil arómou tak by mohlo byť sypkejšie a vtedy je dobre dať šťavu.
hany2
ukladám, ale budem robiť asi bez žltkov, pre istotu
rea1
mám dve pomerne dementné otázky: 4PL mletá káva - to ju tam nasypeš? a "zmiešame ... BB puding..." normálne uvarený? obvykle som pomerne chápavá ale takéto som ešte nerobila a syn má zrná rád, tak nech si hanbu neutrhnem. :-)))
andim
rea1 áno nasypem mletú kávu a neuvarený bb puding.myslím že to nie je vhodné pre deti kvôli tej káve a rumu.
andim
nuž viera a jedla si to s kombináciou týchto surovín?asi nie.
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@andim ,aj ja robievam take a este ich zabalim do marcipanu(viac roboty :)a s tym surovym pudingom je to super,ukladam aj tvoj recept :)
1x andim
viera1
@andim jedli sme to s deťmi na návšteve a ten surový škrob tam je cítiť-ak je lepšia alternatíva (link,ktorý som pridala),tak používam takú.