Foto: vavan
cukrárenske kávove zrná ktoré sa predávaju v cukrárňach
Suroviny
Nepravý marcipán: | |
200 g |
|
200 g |
|
40 ml podľa potreby |
|
trošku |
|
1 KL |
|
Parížska plnka: | |
100 g |
|
70 g |
|
3 dcl |
|
80 g |
|
1 PL |
|
70 g |
|
Čokoládová poleva: | |
100 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Najprv si uvaríme krém keď plníme zrná musí byť krém stuhnutý.Z uvedenych surovín okrem kakaa za staleho miešania uvaríme na miernom ohni krém nakoniec primiešame kakao,necháme vychladnúť a dáme stuhnúť do chladničky Po stuhnutí ho mixérom prešľaháme
-
2
Pripravíme si nepravý marcipán.200g sušeného mlieka polotučného,200gpráš.cukru (mlieko aj cukor preosejeme pridáme1lyžičku oleja,trochu mandlovej arómy a vodu pridávame po troške (s vodou opatrne!!!!! nie vždy je treba 40ml len koľko znesie hmota) a vypracujeme ručne hladkú hmotu.
-
3
Hmotu vyvaľkáme na podložke vysypanej práškovym cukrom na obdĺžnik nahrubšie,nakrájame na štvorce 8x8 (keďže by ste to vyvaľkali natenko bude vám cez to presiakavať plnka a nebude vám to držať pekný tvar,na každý štvorec dáme cukrárenskym naplneným vreckom trochu plnky a hneď s tým pracujeme lebo keď nám to stuhne tak sa s tým nedobre pracuje a bude sa nám to lámať protiľahlé rohy z jednej aj z druhej strany spolu spojíme potom bočné rohy aj so strednými vložíme do oválnej formičky priemer 7cm tam to pritlačíme po celej formičke potom vyberieme s formičky kraje trochu urovnáme a špajdlou cez stred spravíme tvar zrna tak pokračujeme s ostatnými zrnami
-
4
Takto vyzerajú pred namočením do čokopolevy a formičku som oválnu nemala tak som spoštila okrúhlu na ovál aj keď tie boky nie sú úhladné poleva to zakryje.Dáme stuhnúť do chladničky (Ak marcipán stuhne stačí pridať pár kvapiek vody a znova sa dá vypracovať na hladkú hmotu)
-
5
Namáčame do čokoládovej polevy.Rozpustíme si čokoládu s cerou nad parou a namáčame zrná jednou rukou vkladáme zrno do polevy a druhou vyberáme tak máme zababranú len jednu ruku a ukladáme na mriežku zaschnúť.Opatrne príborovým nožíkom zospodu podoberieme vrch sa snažíme nechytať lebo tam necháme odtlačky prstov a najlepšie je ukladať ich do papierových košíčkov a dáme stuhnúť do chladničky.
-
6
Sladkú dobrú chuť!
imageshack.us/photo/my-images/827/p2080234.jpg/...
Ukladám, lebo postup na domáci marcipán sa vždy zíde, si šikulka. Vďaka.
Ďakujem si zlatá
Pekné zrniečka aj šáločky ,ukladám si...
V bode c. 1 v 4.riadku ciarka pred kakao ma byt spravne az za kakaom, lebo tak sa meni vyznam vety! Chcem sa opytat, ked mam pravy marcipan od Dr.Oetkera, mozem ho pouzit v recepte? Kupila som ho a neviem, kde ho pouzit.
Ta mleta kava v plnke je normalna kava na jemno zomleta alebo moze byt neska? Ako dlho zakusok vydrzi? Mozem ho urobit uz teraz, ked do Vianoc je este dost casu? Dakujem za odpoved a ukladam s radostou do KK.
inšpirovala marcipám môže každý použiť aký mu vyhovuje nemusí
sa nikto držať popisu na faloš. marcipán každý má svoj osvedčený
recept.
druhýkrát to bude super ono záleží od sušeného mlieka nesmie byť
hrudkové ale dá sa to ešte zachrániť,nastúhať marcipán na struháku
pridať po troške vodu a znova vypracovať.@cica2 Ďakujem všetkým
za milé komentáre a prajem všetkým krásne sviatky!!!!!