Marcipánové kávové zrná fotorecept

vavan - fotkavavan, 13. decembra 2011
Marcipánové kávové zrná (fotorecept)
Foto: vavan

cukrárenske kávove zrná ktoré sa predávaju v cukrárňach

Suroviny

Nepravý marcipán:
200 g
200 g
40 ml podľa potreby
 trošku
1 KL
Parížska plnka:
100 g
70 g
3 dcl
80 g
1 PL
70 g
Čokoládová poleva:
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Najprv si uvaríme krém keď plníme zrná musí byť krém stuhnutý.Z uvedenych surovín okrem kakaa za staleho miešania uvaríme na miernom ohni krém nakoniec primiešame kakao,necháme vychladnúť a dáme stuhnúť do chladničky Po stuhnutí ho mixérom prešľaháme

    Marcipánové kávové zrná (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si nepravý marcipán.200g sušeného mlieka polotučného,200gpráš.cukru (mlieko aj cukor preosejeme pridáme1lyžičku oleja,trochu mandlovej arómy a vodu pridávame po troške (s vodou opatrne!!!!! nie vždy je treba 40ml len koľko znesie hmota) a vypracujeme ručne hladkú hmotu.

    Marcipánové kávové zrná (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hmotu vyvaľkáme na podložke vysypanej práškovym cukrom na obdĺžnik nahrubšie,nakrájame na štvorce 8x8 (keďže by ste to vyvaľkali natenko bude vám cez to presiakavať plnka a nebude vám to držať pekný tvar,na každý štvorec dáme cukrárenskym naplneným vreckom trochu plnky a hneď s tým pracujeme lebo keď nám to stuhne tak sa s tým nedobre pracuje a bude sa nám to lámať protiľahlé rohy z jednej aj z druhej strany spolu spojíme potom bočné rohy aj so strednými vložíme do oválnej formičky priemer 7cm tam to pritlačíme po celej formičke potom vyberieme s formičky kraje trochu urovnáme a špajdlou cez stred spravíme tvar zrna tak pokračujeme s ostatnými zrnami

    Marcipánové kávové zrná (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto vyzerajú pred namočením do čokopolevy a formičku som oválnu nemala tak som spoštila okrúhlu na ovál aj keď tie boky nie sú úhladné poleva to zakryje.Dáme stuhnúť do chladničky (Ak marcipán stuhne stačí pridať pár kvapiek vody a znova sa dá vypracovať na hladkú hmotu)

    Marcipánové kávové zrná (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Namáčame do čokoládovej polevy.Rozpustíme si čokoládu s cerou nad parou a namáčame zrná jednou rukou vkladáme zrno do polevy a druhou vyberáme tak máme zababranú len jednu ruku a ukladáme na mriežku zaschnúť.Opatrne príborovým nožíkom zospodu podoberieme vrch sa snažíme nechytať lebo tam necháme odtlačky prstov a najlepšie je ukladať ich do papierových košíčkov a dáme stuhnúť do chladničky.

    Marcipánové kávové zrná (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Sladkú dobrú chuť!

    Marcipánové kávové zrná (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

hubata
Chutné, tradičné koláčiky s domácim marcipánom, bez farieb ..... eee ..... a tie druhé vedľa to sú aké? Tiež vyzerajú dobručké a tiež sú tuším v marcipáne zamotané.
Ukladám, lebo postup na domáci marcipán sa vždy zíde, si šikulka. Vďaka.
julica
Škoda, že nie je pravý ten marcipán, bez syntetiky. Ale inšpirácia to je
lubjak
ano ,ano ,to je to prave orechove,velmi pekny postup
tatranocka
Jéj,super.Mamka mi odmietla robiť tie druhé,že či chcem jesť surový škrob a sušené žĺtka,keď sa ten BB puding nevarí.Ale toto mi určite urobí.Ďakujem.
vierik

Pekné zrniečka aj šáločky ,ukladám si...
marijanka712
krásne a hlavne prekrásny rozpis a foto dokumentácia krásne som pochopila celý pôostup tak už len urobiť ukladám do kk, tebe sa to krásne podarilo a tvoja rodinka si bude iste pochutnávať na marcipánovej dobrotke
alena45
podložku máš ako na patchwork, a popis je zrozumiteľný aj pre mňa. Dík
mysimis
Prosím, kde zoženiem tú formičku na kávové zrná?
sneica
no tak tu by som sa pri konzumacii nezastavila...marcipan totiz milujem...:).kk
palokuchki
To musi byt dobre. Recept si nam velmi pekne podrobne rozpisala aj nafotila.
3sandra3
vyzerajú fakt úžasne,, určite ich vyskúšam,,, Ako dlho sa robí ten marcipán?
evanaaa
Pekné sú, práve na takéto sa v diskusii pýtala @Sissy , mala by sa sem pozrieť.
staska
super, aj ked není pravy marcipan aj tak som sa potešila, určitie vyskušam a tie cukrovinky vyzeraju fantasticky, dakujem
marienka44
@Vavan , vdaka za nadherny recept.
V bode c. 1 v 4.riadku ciarka pred kakao ma byt spravne az za kakaom, lebo tak sa meni vyznam vety! Chcem sa opytat, ked mam pravy marcipan od Dr.Oetkera, mozem ho pouzit v recepte? Kupila som ho a neviem, kde ho pouzit.
Ta mleta kava v plnke je normalna kava na jemno zomleta alebo moze byt neska? Ako dlho zakusok vydrzi? Mozem ho urobit uz teraz, ked do Vianoc je este dost casu? Dakujem za odpoved a ukladam s radostou do KK.
vavan
Všetkým Vám ďakujem za milé komentáre som rada že som vás
inšpirovala marcipám môže každý použiť aký mu vyhovuje nemusí
sa nikto držať popisu na faloš. marcipán každý má svoj osvedčený
recept.
vavan
@marienka44 vďaka za pripomienku chybička sa vloudila už je opravená Môžeš to robiť aj s toho marcipánu,kávu zrnkovú jemne mletú ale keď takú nepiješ tak môžeš kľudne použiť aj nescu originál by tam mala ísť kávova pasta ale tú predávaju len vo veľkých baleniach toľko doma pri domácom pečení nikto neminie zato tam stačí tá káva.A koľko vydržia tak asi 5 dní ich môžeš mať v chladničke
nela88
dostať formičku na kávové zrná. Má ju Tes..ma, neviem, či môžem napísať názov,
3sandra3
ďakujem,, to som chcela vedieť , približne čas...super
izabella929
nuž tieto vyzerajú nádherne.-)ešte krajšie ako cukrárenské....vyskúšam..
marienka44
@Vavan ,studujem podrobne obrazok. Stvrty kusok zlava je vidiet este pokrcene rozky marcipanu a v tretom zlava je povrch hladky. T.z., ze zrno treba prevratit tak, ze spoje pridu na spodok? Dakujem, urcite vyskusam.
marienka44
@Vavan ,porovnala som tento recept s Tvojim na marcipanky. Je tam rozdiel: na kav. zrna do kremu sa nepridava cukor a v marcioankach je 100 g a nie je pridana 1 PL kavy. V marcipankach sa krem vari nad parou a v tomto recepte na priamom ohni. Mam pridat do kremu na zrna aj cukor? dakujem za odpoved. Recept som ukazovala aj mojej susede, paci sa jej. :-)
vavan
@marienka 44 aj tak sa dá aj tak ja som opísala ako som robila tento recept do marcipániek nejde do parížského krému káva tu ide a cukor je tam napísaný a ano zrno treba prevrátiť v tej formičke sa to vlastne vyrovná aby to malo tvar zrna.
cica2
ako vždy, aj tieto sú nádherné!
grezu
včera som prvykrat v živote robila kavove zrna , na ktore som sa bala odhodlat..podarili sa ..su ozaj ako z cukrarne..dakujem za famoooozny recept..:-)) pekne sviatky prajem..:-))
andrea3
super receptik :) dnes som skúšala, plnka je fantastická, ale marcipán sa mi veľmi nepodaril a bolo ho málo, ale inak všetko super :-)
vavan
@grezu som veľmi rada že sa ti naprvýkrát vydarili @andrea3 neboj
druhýkrát to bude super ono záleží od sušeného mlieka nesmie byť
hrudkové ale dá sa to ešte zachrániť,nastúhať marcipán na struháku
pridať po troške vodu a znova vypracovať.@cica2 Ďakujem všetkým
za milé komentáre a prajem všetkým krásne sviatky!!!!!
iva12
dnes som si kúpila pomôcku na kávové zrná, tak sa teším, ako si ich na vianoce spravím. Vyzerajú lákavo.
stuvik
krasne,uhladne..na tanieriku vyzeraju excelentne aj s tymi druhymi kolacikmi...tlieskam ; )
tatranocka
Toto je výborný recept,neviem kto vymyslel dávať nevarený pudingový prášok do náplne.
vavan
@iva12 držím palce nech sa vydaria @stuvik Ďakujem. @tatranocka Ďakujem,ja túto plnku už používam skoro všade u nás je veľmi obľúbená a aj veľmi dlho sa dá skladovať v chladničke a nič jej nie je
angee66
mne sa ten marcipán prilepil na dosku, teraz som to skúšala prvákrát a neviem ako s tým marcipánom treba pracovať, aby sa nelepilo všade. Prosím prezradťe mi ako sa to správne robí.
vavan
@angee asi si pridala do hmoty viac vody ako znesie tak treba pridávať po troške sušené mlieko z práškovým cukrom zmiešané1:1 a hotovú hmotu na doske podsypávať práškovým cukrom.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia