Foto: laurisia
Toto je dávny recept zo Života a robievam ho dosť často.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny:
-
2
Na dosku si vysypeme BB puding, práškový cukor - pokiaľ možno bez hrudiek, kávu, 2 žĺtka a do jamky v strede nalejeme trochu rumu.
-
3
Vypracujeme na kompaktnú hmotu. Treba dobre prepracovať, aby sa hmota nemrvila. Ja viem, na fotke to vábne nevypadá, ale je mňam :-)))
-
4
Z hmoty si "odštipkávame" kúsky cesta a formujeme v dlani malé valčeky.
-
5
Vareškou urobíme cez stred valčeka "jarček", čím vyformujeme cesto do tvaru zrna.
-
6
Snažíme sa, aby boli zrnká približne rovnako veľké - tak cca 3 cm.
-
7
A pokračujeme. Z uvedeného množstva nám vyjde asi tak 50 -55 zrniek.
-
8
Roztopíme Ceru (pozor, nesmie byť veľmi horúca), pridáme polámanú čokoládu a vymiešame do hladka. Poleva je trochu hustejšia. Natierame ju na zrnká krídelkom, môžeme dať aj dve vrstvy.
-
9
Necháme stuhnúť a ukladáme do stredne veľkých košíčkov. V chladničke vydržia niekoľko dní - ak sa nezjedia :-)
Ináč. MŇAM, MŇAM a ešte raz MŇAM, sú výborné. Z polovičnej dávky mi vyšlo 27 kusov, no zdajú sa mi dosť veľké a tak si nabudúce radšej spravím jednohubky. Bude ich viac. :D
Ďakujem za recept.
ani ja nemam BB - nahradim cokokoko keksami :)
Nie kokosova, ale keksova muka je zaklad BB pudingu. Cize dal by sa nahradit obycajnym pudingom zmiesanym napriklad s pomletymi piskotami. Len neviem pomer.