Kávové koláče
Kávové uzlíky
Autor receptu: skatulka
Kysnuté cesto možno s trochu netradičnou príchuťou. S použitím trstinového cukru plnka
ešte trochu skaramelizovala a boli jemne chrumkavé.
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Z mlieka, droždia a štipky cukru si pripravíme kvások. Zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodinku podkysnúť.
- Cesto si rozvaľkáme do obdĺžnika, potrieme roztopeným maslom a posypeme trstinovým cukrom a instantnou kávou alebo Inkou.
- Obdĺžnik preložíme na polovicu a krájame na pásiky.
- Pásik potom zoberieme a stočíme do uzlíka a necháme na plechu ešte podkysnúť.
- Potrieme olejom a pečieme na 180 °C asi 20 minút.