Kávové rezy fotorecept

elysa - fotkaelysa, 16. mája 2013
Kávové rezy (fotorecept)
Foto: elysa

Už ani netuším odkiaľ mám tento recept- je jednoduchý a zákusok nie je veľký, vhodný len tak ku káve...

30+chladenie minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
150 g
150 g
Krém:
300 ml
100 g
1 ks
2 čl
200 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, jemne vmiešame preosiatu múku. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

    Kávové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme vo vyhriatej rúre, upečené necháme vychladnúť.

    Kávové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na krém uvaríme mlieko, cukor, zlatý klas a instantnú kávu na kašu.

    Kávové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do horúcej kaše vmiešame 100 g masla a necháme vychladnúť.

    Kávové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Práškový cukor a 100g masla spolu vyšľaháme.

    Kávové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do vyšľahaného masla zašľaháme vychladnutý kávový puding.

    Kávové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z piškóty stiahneme papier a prerežeme ju na štyri časti- ja som rezala na šírku plechu, aby sa mi rez zmestil na servírovací tanier.

    Kávové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Postupne ukladáme pláty piškóty na seba a natierame ich krémom, trocha krému si necháme aj na vrch a boky rezov. Zákusok dáme stuhnúť do chladničky. Vrch zákuska som posypala kakaom.

    Kávové rezy (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

31 komentárov k receptu
iste je chutný zákusok.
v bode 7,ber ako radu,ked máš piškotu už odstatú,tak vrch si bud narež jemne,alebo stiahni nožom,lebo sa zvikne odlepovať a tak ti krém pekne drží.
Koláčik sa mi páči, na moje prekvapenie najmladším vnučkám chutí kávové (ja som to ako dieťa veru nemusela). Tak si receptík odkladám. A aj ja si dovolím jednu radu. Keď cesto vyleješ do plechu, dobre plechom pobúchaj o podložku (pracovnú dosku?). Vzduchové bubliny, ktoré sa vytvorili pri šľahaní prasknú a nebudú deformovať povrch upečeného cesta.

Pridaj komentár k receptu: