Foto: izabella929
Obľúbené , veľmi chutné rezy..
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
600 g |
|
180 g |
|
150 g |
|
1 bal |
|
4 ks |
|
2 dl |
|
Plnka: | |
2 dl |
|
1 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Na vrch: | |
4 ks |
|
250 g |
|
Postup
-
1
príprava cesta: múku som preosiala, pridala bravčovú masť, cukor. prášok do pečiva,žĺtky a toľko smotany, aby sa cesto dalo dobre vymiesiť a rozvaľkať /ja som použila 2 dl./
-
2
dobre spracované vymiesené cesto som rozdelila na 3 bochniky..
-
3
všetky tri rozvaľkala, uložila na peč. papier dala na plech ..
-
4
Trúbu som nechala vyhriať na 200st. a každý plát cesta sa piekol 8 min. upečené som nechala vychladiť..
-
5
vychladnuté 2 kusy cesta som upravila na potrebnú veľkosť...
-
6
tretí plát cesta som polámala na malé kúsky aj odkrojkami z dvoch plátov...vo vlažnom mlieku som zmiešala vanikový cukor a pridala 2 lyžice rumu a všetko premiešala spolu s 2 lyžicami lekváru
-
7
maslo, práškový cukor a 2 lyžice kakao som vymiešala mixérom do peny..
-
8
cestovú hmotu a maslovú hmotu som zmiešala s mixérom..
-
9
spodný plát cesta potrela plnkou..
-
10
položila vrchný plát..
-
11
zo 4 bielkov a 250g.práškového cukru som postupným pridávaním cukru vymiešala tvrdý sneh..
-
12
preložila som ho do rajnice a nad parou uvarila za stáleho miešania na hustú hmotu..potrela vrch koláča..
-
13
Uložila do chladničky na noc...pokrájala na rezy...doporučujem krájať rezy nožom namočeným v horúcej vode...dobrú chuť...
a pozdravujem:))))
a tiez suhlasim s vami @babav , pretoze takmer kazdy 2 kolac tu uz ma iba pudingacovu plnku.