Foto: diabambulka
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Staršie rožky ( môžeme použiť biele, alebo grahamové ) nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. K rožkom pridáme žĺtka, múku, soľ, petržlenovú vňať, šunku a na koniec primiešame sneh z bielkov.
-
2
Vytvarujeme knedľu a zabalíme do potravinárskej fólie. Na oboch koncoch zviažeme, popicháme vidličkou, alebo ostrým nožom a varíme vo vriacej vode 20 minút.
julica áno je to ako príloha aj napriek tomu, že to obsahuje troška šunky- je to len 100g a má to naozaj lepšiu chuť, ale tak ako píše astheart môžeš ho urobiť aj bez šunky.
evanaaa ahoj, áno ako príloha k mäsku je super, ale ja by som k tomu odporučila ešte aspoň kyslú kapustičku orestovanú a dochutenú.Tá fólia je potravinová, poradil mi to jeden kuchár, ktorý takto balí aj zemiakové knedle. Tak si myslím, že je to v poriadku. Ale ako píše danculka, môžeš použiť tlačenkové vrecko. Podľa mňa je akurát troška hrubšie a určite sa neroztrhne :-) Dobre sa pracuje aj s potravinovou fóliou (do ktorej sa balia potraviny )...