Karlovarská knedľa so šunkou fotorecept

diabambulka - fotkadiabambulka, 7. novembra 2011
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 ks
200 ml
100 g
100 g alebo diétny salám
  čerstvá posekaná, alebo mrazená




Postup

  1. 1

    Staršie rožky ( môžeme použiť biele, alebo grahamové ) nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. K rožkom pridáme žĺtka, múku, soľ, petržlenovú vňať, šunku a na koniec primiešame sneh z bielkov.

    Karlovarská knedľa so šunkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vytvarujeme knedľu a zabalíme do potravinárskej fólie. Na oboch koncoch zviažeme, popicháme vidličkou, alebo ostrým nožom a varíme vo vriacej vode 20 minút.

    Karlovarská knedľa so šunkou (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

altyn
Vypadá prudko jedlá, už je v KK, ale ja ju urobím v parnom hrnci. :-)))
danculka
Ja to robím z pečienkami a dávam to do tlačankového vrecka a varím aj 90 min,niekedy to dám....nepichám všetka šťava zostane vnútri,,,
zdenkas
Zaujímavý receptík,dobrý nápad mojack asi to vyskúšam aj ja v pekárničke.
kata50
Aj ja som skúšala v tlačenkovom vrecku a som ho neprepichovala. No chyba sa stala, že som ho naplnila veľmi nahusto...a počas varenia mi praskol. Celá dobrotka mi ušla do vody. Treba ho naplniť volnejšie a asi ani nebude treba poprepichovať tlačenkové vrecko. Keď vyskúšam - napíšem . Ináč , táto príloha je veľmi chutná .
julica
No hlavný chod s nejakým dipom na spôsob plnky - ešte som nevidela prílohu s mäsom, tak sa čudujem. K tomu podávate ďalšie mäso?
akeber
varenú som ešte neskúšala , ďakujem za recept už je v kk
astheart
Já bych to jedla s kyselým zelím jen tak........Jinak, karlovarský knedlík můžete udělat i bez té šunky, ale to asi všichni víte.
abend
Robím bez šunky a podávam k divine.
evanaaa
Už sa dlhšie chystám na túto knedľu, tiež bez šunky, lebo ako príloha bude iste k mäsu. Ale sa chcem spýtať - tá fólia, to je potravinová, do ktorej sa bežne balia potraviny,ap.? Nie je škodlivá varením?
diabambulka
ahojte varecháči, keďže mi už druhý, alebo tretí deň nefunguje mail-prebieha nejaká oprava tak vám odpisujem aspoň takto a otrošku oneskorene...
julica áno je to ako príloha aj napriek tomu, že to obsahuje troška šunky- je to len 100g a má to naozaj lepšiu chuť, ale tak ako píše astheart môžeš ho urobiť aj bez šunky.
evanaaa ahoj, áno ako príloha k mäsku je super, ale ja by som k tomu odporučila ešte aspoň kyslú kapustičku orestovanú a dochutenú.Tá fólia je potravinová, poradil mi to jeden kuchár, ktorý takto balí aj zemiakové knedle. Tak si myslím, že je to v poriadku. Ale ako píše danculka, môžeš použiť tlačenkové vrecko. Podľa mňa je akurát troška hrubšie a určite sa neroztrhne :-) Dobre sa pracuje aj s potravinovou fóliou (do ktorej sa balia potraviny )...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia