Karlovarská knedľa

Karlovarská knedľa (fotorecept)

Autor receptu: tom244

Úplne ľahký recept, kto chce skúsiť niečo iné než klasickú knedľu :)

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Rožky z predchádzajúceho dňa pokrájame a zalejeme vlažným mliekom, kým nezmäknú a nevstrebú všetko mlieko.
  2. Pridáme žĺtky, soľ (asi 1 lyžička) - záleží od množstva, ja som robil cca pre 2 osoby 1 malú knedľu.
  3. Vyšľaháme sneh z bielkov.
  4. K rožkovej zmesi postupne pridáme vyšľahaný sneh a dáme asi na 10 minút do chladničky, aby zmes stuhla, lepšie sa s ňou bude robiť.
  5. Potom cesto preložíme na prichystanú potravinovú fóliu, vytvarujeme bochník a dáme do naparováku na 20 minút.
  6. Následne po vytiahnutí z naparováku necháme vychladnúť, vyberieme a podávame trebárs s gulášom. Odporúčam po vytiahnutí počkať chvíľku a nie hneď rozbaliť z fólie:)
  7. Výsledok je super, žiaľ ja nemám petržlenovú vňať, ale kto má dajte ju do cesta:)