Karlovarská knedľa
Karlovarská knedľa (fotorecept)
Autor receptu: tom244
Úplne ľahký recept, kto chce skúsiť niečo iné než klasickú knedľu :)
2 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Rožky z predchádzajúceho dňa pokrájame a zalejeme vlažným mliekom, kým nezmäknú a nevstrebú všetko mlieko.
- Pridáme žĺtky, soľ (asi 1 lyžička) - záleží od množstva, ja som robil cca pre 2 osoby 1 malú knedľu.
- Vyšľaháme sneh z bielkov.
- K rožkovej zmesi postupne pridáme vyšľahaný sneh a dáme asi na 10 minút do chladničky, aby zmes stuhla, lepšie sa s ňou bude robiť.
- Potom cesto preložíme na prichystanú potravinovú fóliu, vytvarujeme bochník a dáme do naparováku na 20 minút.
- Následne po vytiahnutí z naparováku necháme vychladnúť, vyberieme a podávame trebárs s gulášom.
Odporúčam po vytiahnutí počkať chvíľku a nie hneď rozbaliť z fólie:)
- Výsledok je super, žiaľ ja nemám petržlenovú vňať, ale kto má dajte ju do cesta:)