Karfiolovo-syrové fašírky

Autor receptu: mamamagda

40 minút
príprava

Postup

  1. Vo vode, kde sme dali soľ a kari korenie uvaríme karfiol do polomäkka, odstavíme zo sporáka, pridáme hrášok a necháme postať asi 10 minút. Potom zlejeme vodu, trocha popučíme tukáčikom na zemiaky a necháme vychládnuť. Do studenej zmesi pridáme syr, nastrúhanú mrkvu, soľ (opatrne syr je slaný), koreniny, cesnak, žľtka a dobre premiešame podľa potreby pridáme ovsené vločky (ja dávam malo, aby to nebolo moc tuhé, asi 1-2 PL ) a nakoniec pridáme sneh z bielkov.
  2. Nakoniec spravíme fašírky, ktoré obalujeme v troj obale. Zle sa to obaluje lebo zmes nieje moc tuhá, ale zato sú nadýchanejšie) Podávame zo zemiakovou kašou, alebo zeleninovým šalátom.