Karfiolové halušky s hustým jogurtom

Autor receptu: dvorka

Už som raz pridala recept na kalerábové halušky a pretože občas skúšam novoty hlavne zo zeleniny, dnes som spravila halušky z karfiolu. Postup som nefotila lebo pôvodný plán boli karfiolové placky, ale po nastrúhaní karfiolu som dostala chuť na halušky. A pretože bryndzu som mala v mrazničke a v chladničke sa vytŕčal čerstvo stečený jogurt, použila som ten. Jedlo veľmi chutné a zas trocha iné.

Suroviny

Postup

  1. Najskôr som si najemno nastrúhala karfiol, potom som dostala chuť na halušky a pridala som toľko hladkej špaldovej múky, koľko vážil karfiol. Rozklepla jedno vajíčko a dobre premiešala. Vzniklo mi pekné husté haluškové cesto. Do vriacej osolenej vody som cez haluškárku nahádzala postupne halušky, nechala povariť asi 2 minúty a vybrala do misy.
  2. Slaninu som nakrájala na kocky, na slabom ohreve som vypražila na chrumkavé škvarky spolu s lyžicou masti.
  3. Do halušiek som zamiešala jogurt, ktorý som si deň predtým nechala stiecť. Do sitka som dala plátenko a vyliala veľký pol litrový jogurt. Cez noc mi pekne stiekol a ostal hustý. Takýto jogurt používam ako nátierku na chlieb alebo do pomazánok, alebo ako náhradu masla do krémov na plnky. Dnes som ho použila ako náhradu bryndze.
  4. Nakoniec som preliala masťou so škvarkami a premiešala.