Karfiol v syrovo-pivnom cestíčku

Autor receptu: diabambulka

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Očistený a nakrájaný karfiol dáme variť do osolenej vody. Uvarený vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Pokvapkáme ho citrónovou šťavou. Medzitým si pripravíme cestíčko. Cestíčko : V miske zmiešame múku, na jemno nastrúhaný syr ( na strúhadle na mrkvu ), kari korenie, korenie na americké zemiaky, prelisovaný cesnak, soľ, primiešame žĺtky, roztopené maslo, pivo a nakoniec tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Ružičky karfiolu postupne namáčame v cestíčku a v horúcom tuku vyprážame dozlatista. Zeleninu vyberieme a rozložíme na papierovú utierku. Karfiol podávame poliaty tatárskou omáčkou. Takýmto spôsobom sa dá obaľovať nielen karfiol, ale aj brokolica, šampiňóny alebo tofu nakrájané na plátky.
  2. Dobrú chuť :-)))