Karfiol v bezlepkovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: janka81

Takto pripravený karfiol veľmi ľúbia moje detičky, berú si ho papať aj samostatne bez prílohy, niekedy nestíham vysmážať :)))

60 minút
príprava

Postup

  1. suroviny + mlieko
  2. Karfiol si rozoberieme na ružičky, umyjeme a povaríme približne 10min v slanej vode, nie dlhšie, aby sa nám karfiol nerozvaril.
  3. Pripravíme si hladké cestíčko zmiešaním vajec, múky, mlieka, soli, čierneho korenia, sladkej mletej červenej papriky. Cestíčko by malo mať približne hustotu ako horčica, ak sa nám zdá riedke pridáme múku a ak husté, tak pridáme mlieko alebo aj vajíčko.
  4. Scedíme si predvarený karfiol.
  5. Rozohrejeme si na panvici olej. Ružičky karfiolu si namočíme do cestíčka a vkladáme do rozohriateho oleja.
  6. Vysmážame do zlatista.
  7. Vysmažené ružičky vyberieme z panvice na servítok, aby nám vypil prebytočný olej.
  8. Podávame s varenými zemiakmi, tatárskou omáčkou a zeleninovou oblohou prajem vám príjemnú chuť :)))