Karfiol v bezlepkovom cestíčku (fotorecept)
Autor receptu: janka81
Takto pripravený karfiol veľmi ľúbia moje detičky, berú si ho papať aj samostatne bez prílohy, niekedy nestíham vysmážať :)))
Postup
- suroviny + mlieko
- Karfiol si rozoberieme na ružičky, umyjeme a povaríme približne 10min v slanej vode, nie dlhšie, aby sa nám karfiol nerozvaril.
- Pripravíme si hladké cestíčko zmiešaním vajec, múky, mlieka, soli, čierneho korenia, sladkej mletej červenej papriky.
Cestíčko by malo mať približne hustotu ako horčica, ak sa nám zdá riedke pridáme múku a ak husté, tak pridáme mlieko alebo aj vajíčko.
- Scedíme si predvarený karfiol.
- Rozohrejeme si na panvici olej.
Ružičky karfiolu si namočíme do cestíčka a vkladáme do rozohriateho oleja.
- Vysmážame do zlatista.
- Vysmažené ružičky vyberieme z panvice na servítok, aby nám vypil prebytočný olej.
- Podávame s varenými zemiakmi, tatárskou omáčkou a zeleninovou oblohou
prajem vám príjemnú chuť :)))