Šľahačkový zákusok

Kardinál rezy (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Tento snehový zákusok poteší najväčších náročných gurmánov.

45-50 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Príprava surovín na cesto snehové.
  2. Suroviny na cesto vaječné.
  3. Bielky, štipku soli vyšľaháme do polotuha, postupne pridáme cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Pripravíme si vrecko na zdobenie s ozdobnou špičkou a naplníme ho snehovým cestom.
  4. Plech vyložíme papierom na pečenie zložíme na polovicu, aby sa nám cesto pri nanášani nespojilo, viď foto. Vajíčka, žĺtky, cukor vymiešame do penista, postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  5. Do medzier snehového cesta pomocou vrecka na zdobenie nanesieme vaječné cesto, vrch zľahka uhladime.
  6. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25 - 30 minút. Pripravíme si smotanu so smetafixom a vyšľaháme do tuha.
  7. Stiahneme papier na pečenie, korpusy potrieme džemom, viď foto. Napokon rozotrieme šľahačku.
  8. Preložíme druhým korpusom. Dáme do chladničky stuhnúť.
  9. Pred servírovaním pofŕkame čokoládovou polevou (nemusí byť). Dobrú chuť.