Šľahačkový zákusok
Kardinál rezy (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Tento snehový zákusok poteší
najväčších náročných gurmánov.
45-50 minút príprava |
25-30 minút na 190 °C |
Postup
- Príprava surovín na cesto snehové.
- Suroviny na cesto vaječné.
- Bielky, štipku soli vyšľaháme do polotuha, postupne pridáme cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Pripravíme si vrecko na zdobenie s ozdobnou špičkou a naplníme ho snehovým cestom.
- Plech vyložíme papierom na pečenie zložíme na polovicu, aby sa nám cesto pri nanášani nespojilo, viď foto. Vajíčka, žĺtky, cukor vymiešame do penista, postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Do medzier snehového cesta pomocou vrecka na zdobenie nanesieme vaječné cesto, vrch zľahka uhladime.
- Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25 - 30 minút. Pripravíme si smotanu so smetafixom a vyšľaháme do tuha.
- Stiahneme papier na pečenie, korpusy potrieme džemom, viď foto. Napokon rozotrieme šľahačku.
- Preložíme druhým korpusom. Dáme do chladničky stuhnúť.
- Pred servírovaním pofŕkame čokoládovou polevou (nemusí byť). Dobrú chuť.