Foto: diabambulka
porcií
na 165 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
6 PL |
|
1/2 ks |
|
4 PL |
|
Plnka: | |
420 g |
|
1 ks |
|
z 1/2 ks |
|
1 ks |
|
Karamelová šľahačka: | |
2 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky oddelíme od bielkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zapracujeme cukor a došľaháme. Postupne pridáme žĺtky, múku, prášok do pečiva.
-
2
Pridáme mleté vlašské orechy a jemne premiešame. Pečieme pri 165 stupňoch na vysmastenom a hrubou múkou vysypanom plechu. Ja som použila tortovnicu.
-
3
Plnka: Zlejeme šťavu z hruškového kompótu a dolejeme vodou aby sme mali 450ml tekutiny. Polovicu dáme do hrnca zohrejeme. Keď sa nám to skoro varí pridáme druhú polovicu tekutiny zmiešanú s vanilkovým pudingom a povaríme kým nám to nezhustne.
-
4
Hrušky si nakrájame na kocky a primiešame.
-
5
Spolu s 1 vanilkovým cukrom a šťavou z 1/2 citróna. Chvíľku prevaríme a natrieme na vychladnutý korpus.
-
6
Karamelová šľahačka: Z kryštálového cukru si urobíme karamel.
-
7
Zalejeme šľahačkou na šľahanie premiešame, kým sa nám celý karamel nerozpustí.
-
8
Necháme dobre vychladnúť, pridáme stužovač šľahačky, vyšľaháme a natierame na koláčik. Karamelová šľahačka sa dá pripraviť aj takto: Skaramelizujeme 2 PL kryštálového cukru, zalejeme 300 ml mlieka, premiešame kým sa karamel nerozpustí, necháme poriadne vychladnúť, primiešame 2 ks šľahačky v prášku bez cukru a vyšľaháme do tuha:-) Je na vás ktorý spôsob si vyberiete...
-
9
Dobrú chuť:-)))
Diskusia k receptu