Karamelovo-hruškový koláčik (fotopostup)

diabambulka - fotkadiabambulka, 15. januára 2011
12
porcií
15-20 minút
na 165 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
4 PL
6 PL
1/2 ks
4 PL
Plnka:
420 g
1 ks
z 1/2 ks
1 ks
Karamelová šľahačka:
2 PL
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtky oddelíme od bielkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zapracujeme cukor a došľaháme. Postupne pridáme žĺtky, múku, prášok do pečiva.

    Karamelovo-hruškový koláčik (fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme mleté vlašské orechy a jemne premiešame. Pečieme pri 165 stupňoch na vysmastenom a hrubou múkou vysypanom plechu. Ja som použila tortovnicu.

    Karamelovo-hruškový koláčik (fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    Plnka: Zlejeme šťavu z hruškového kompótu a dolejeme vodou aby sme mali 450ml tekutiny. Polovicu dáme do hrnca zohrejeme. Keď sa nám to skoro varí pridáme druhú polovicu tekutiny zmiešanú s vanilkovým pudingom a povaríme kým nám to nezhustne.

    Karamelovo-hruškový koláčik (fotopostup) - obrázok 3
  4. 4

    Hrušky si nakrájame na kocky a primiešame.

    Karamelovo-hruškový koláčik (fotopostup) - obrázok 4
  5. 5

    Spolu s 1 vanilkovým cukrom a šťavou z 1/2 citróna. Chvíľku prevaríme a natrieme na vychladnutý korpus.

    Karamelovo-hruškový koláčik (fotopostup) - obrázok 5
  6. 6

    Karamelová šľahačka: Z kryštálového cukru si urobíme karamel.

    Karamelovo-hruškový koláčik (fotopostup) - obrázok 6
  7. 7

    Zalejeme šľahačkou na šľahanie premiešame, kým sa nám celý karamel nerozpustí.

    Karamelovo-hruškový koláčik (fotopostup) - obrázok 7
  8. 8

    Necháme dobre vychladnúť, pridáme stužovač šľahačky, vyšľaháme a natierame na koláčik. Karamelová šľahačka sa dá pripraviť aj takto: Skaramelizujeme 2 PL kryštálového cukru, zalejeme 300 ml mlieka, premiešame kým sa karamel nerozpustí, necháme poriadne vychladnúť, primiešame 2 ks šľahačky v prášku bez cukru a vyšľaháme do tuha:-) Je na vás ktorý spôsob si vyberiete...

    Karamelovo-hruškový koláčik (fotopostup) - obrázok 8
  9. 9

    Dobrú chuť:-)))

Diskusia k receptu

bambitka
krasny a dobry kolacik:-)ked budem este 100 rokov zit,tak vsetky tieto uzasne recepty nestihnem poskusat,ale snazim sa.Uz som si kupila aj pekacik 22x22cm,aby som mohla robit kolaciky z polovicnej davky,aby som ich poskusala co najviac:-))))
danculka
Hrušky máme radi hodne ich aj zaváram vyskúšam Tvoj recept...
evanaaa
Škoda, nemám hrušky, len čersvé, nie zavarené, páči sa mi koláčik, ale aj tak by som nemohla ten výborný krém, lebo je z karamelu. Škoda.
dajanca
si šikovná, keď stíhaš pri takom malom synčekovi takto vypekať a krásne to vyzdobiť. Hrušky som tento rok nezavarila, ale možno by mohlo byť aj iné ovocie, ten krémik vyzerá mňamkový... :))
dorisa
Ty musíš mat doma cukrareň,nie??? mám hrušky, upečiem tento tvoj krasny koláčik, dakujem, ukladam receptik.
tatranka
Určite tvoj koláč vyskúšam.Hrušky zavárené mám a čokoládovú ozdobu vďaka tebe už viem urobiť.Ukladám do kk.
egreska
na tomto koláčiku idem oči nechat...ten musí byt dobrýýýýýý :-))
alex100
Ahoj. tak toto určite vyskúšam. U nás ide sladké na dračku a niekedy neviem čo urobiť. A hrušky... no to ma ešte nenapadlo.
cica2
wau, krásny koláčik a verím že aj dobrý, ukladááááám:))
bambitka
Kolacik som robila vcera a mozem potvrdit,ze je uplne uuuuzasny.Kyselkava chut plnky sa fantasticky doplna s karamelovou slahackou.:))))))))
3sandra3
môže byť dobrôtka,,, ukladám si do kk a hned robím na víkend
farawla
dakujem za dobry cecept,urcite viskusam uz teraz Sobotu
diabambulka
farawla, napíš ako sa ti podaril a pošli kúsok :-))) je výborný, aj ja už rozmýšľam čo budem dobré piecť pre mojich chlapov ako pamlsok :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia