Karamelovo-hruškový koláčik (fotopostup)
Autor receptu: diabambulka
12 porcií |
15-20 minút na 165 °C |
Postup
- Cesto:
Žĺtky oddelíme od bielkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zapracujeme cukor a došľaháme. Postupne pridáme žĺtky, múku, prášok do pečiva.
- Pridáme mleté vlašské orechy a jemne premiešame. Pečieme pri 165 stupňoch na vysmastenom a hrubou múkou vysypanom plechu. Ja som použila tortovnicu.
- Plnka:
Zlejeme šťavu z hruškového kompótu a dolejeme vodou aby sme mali 450ml tekutiny. Polovicu dáme do hrnca zohrejeme. Keď sa nám to skoro varí pridáme druhú polovicu tekutiny zmiešanú s vanilkovým pudingom a povaríme kým nám to nezhustne.
- Hrušky si nakrájame na kocky a primiešame.
- Spolu s 1 vanilkovým cukrom a šťavou z 1/2 citróna. Chvíľku prevaríme a natrieme na vychladnutý korpus.
- Karamelová šľahačka:
Z kryštálového cukru si urobíme karamel.
- Zalejeme šľahačkou na šľahanie premiešame, kým sa nám celý karamel nerozpustí.
- Necháme dobre vychladnúť, pridáme stužovač šľahačky, vyšľaháme a natierame na koláčik.
Karamelová šľahačka sa dá pripraviť aj takto:
Skaramelizujeme 2 PL kryštálového cukru, zalejeme 300 ml mlieka, premiešame kým sa karamel nerozpustí, necháme poriadne vychladnúť, primiešame 2 ks šľahačky v prášku bez cukru a vyšľaháme do tuha:-)
Je na vás ktorý spôsob si vyberiete...
- Dobrú chuť:-)))