Karamelovo-hruškový koláčik (fotopostup)

Autor receptu: diabambulka

12
porcií
15-20 minút
na 165 °C

Postup

  1. Cesto: Žĺtky oddelíme od bielkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zapracujeme cukor a došľaháme. Postupne pridáme žĺtky, múku, prášok do pečiva.
  2. Pridáme mleté vlašské orechy a jemne premiešame. Pečieme pri 165 stupňoch na vysmastenom a hrubou múkou vysypanom plechu. Ja som použila tortovnicu.
  3. Plnka: Zlejeme šťavu z hruškového kompótu a dolejeme vodou aby sme mali 450ml tekutiny. Polovicu dáme do hrnca zohrejeme. Keď sa nám to skoro varí pridáme druhú polovicu tekutiny zmiešanú s vanilkovým pudingom a povaríme kým nám to nezhustne.
  4. Hrušky si nakrájame na kocky a primiešame.
  5. Spolu s 1 vanilkovým cukrom a šťavou z 1/2 citróna. Chvíľku prevaríme a natrieme na vychladnutý korpus.
  6. Karamelová šľahačka: Z kryštálového cukru si urobíme karamel.
  7. Zalejeme šľahačkou na šľahanie premiešame, kým sa nám celý karamel nerozpustí.
  8. Necháme dobre vychladnúť, pridáme stužovač šľahačky, vyšľaháme a natierame na koláčik. Karamelová šľahačka sa dá pripraviť aj takto: Skaramelizujeme 2 PL kryštálového cukru, zalejeme 300 ml mlieka, premiešame kým sa karamel nerozpustí, necháme poriadne vychladnúť, primiešame 2 ks šľahačky v prášku bez cukru a vyšľaháme do tuha:-) Je na vás ktorý spôsob si vyberiete...
  9. Dobrú chuť:-)))