Karamelové tartaletky

Karamelové tartaletky

Autor receptu: siuuu

Pre milovníkov karamelu. Toto boli moje úplne prvé tartaletky a vznikli vlastne tak nejako náhodou, keď mi zvýšilo karamelové Salko z iného receptu. Nerobím ich často, pretože je to kalorická bomba, ale chuťovo sú úžasné.

7 ks
porcií
15 minút
príprava
12 minút
na 185 °C

Suroviny

Postup

  1. Na korpus zmiesime všetky suroviny do kompaktnej hmoty, dáme do vrecúška alebo vhodnej nádoby a dáme do chladničky minimálne na 30 minút. Následne hmotu rozdelíme na 7 rovnakých častí a každú natlačíme do formičky (ja mám formičky s priemerom 10 cm s nepriľnavou úpravou, tie nebolo treba mastiť a vysypávať múkou - ak máte také, ktoré lepia odporúčam pomastiť trochou masla a vysypať múkou).
  2. Úplne tenké korpusy mi praskli po vybratí z formičky, preto treba robiť tortičky troška hrubšie. Piekla som v rúre vyhriatej na 185 °C 12 minút. Nechala som cca 10 minút vychladnúť a opatrne som vyklopila - korpusy sú krehké, tak opatrne.
  3. Na krém vymiešame Salko s maslom, cukrom a kakaom do hladkého krému, ktorým naplníme upečené vychladnuté korpusy. Dáme stuhnúť do chladničky na pár hodín a ozdobíme podľa vlastného vkusu.