Táto torta je kalorická bomba. Pre milovníkov karamelu skvelá rýchlovka. Príprava trvá hodinu aj kúsok :-) keď si deň vopred uvaríme salko. Zobraziť celý popisTáto torta je kalorická bomba. Pre milovníkov karamelu skvelá rýchlovka. Príprava trvá hodinu aj kúsok :-) keď si deň vopred uvaríme salko.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 3 ks celé |
|
| 120 g |
|
| 100 g |
|
| 20 g |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1/2 bal. |
|
| Krém I: | |
| 1 ks deň vopred uvarené |
|
| 250 g |
|
| Krém II: | |
| 2OO ml |
|
| 1 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Celé vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vodu, olej a nakoniec múku s kakaom a práškom do pečiva. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy, ja som použila 26cm, ale ak chceme mať korpus vyšší, použijeme formu s menším priemerom, alebo viac surovín.
-
2
pečieme pri 180°C cca 30minút
-
3
z uvareného salka si "ukradneme" cca 3 lyžice a natrieme na povrch obráteného korpusu
-
4
ostatné salko vymiešame s maslom a natrieme na tortu
-
5
šľahačku vyšľaháme so stužovačom a s vanilkovým cukrom a tiež natrieme na krém.
-
6
Dozdobíme ľubovoľne, použila som vychladnutú čokoládovú polevu a lieskovce v bielej a mliečnej čokoláde.









@elysa , tak so zdobením naozaj nebudeš mať veľa práce, ani ako s celou tortou :-)
@babkamt , ďakujem ti krásne :-)
@mesia50 , ďakujem aj tebe najbližšie bude tvoja čokotorta, dúfam že sa podarí :-)
@eviana , evka moja milá, ďakujem nebo prišlo ku mne od teba :-) najbližšie ti dopravím aj celú :-)
@tetrisss , ďakujem :-)
@luss44 , ďakujem krásne Leni, karamel fajn, ale na môj vkus prisladká :-)
@havino , Tánička, salková mlsnôtka veru :-)