Karamelová torta (fotorecept)
Autor receptu: alex37
Táto torta je kalorická bomba. Pre milovníkov karamelu skvelá rýchlovka. Príprava trvá hodinu aj kúsok :-) keď si deň vopred uvaríme salko.
16 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Celé vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vodu, olej a nakoniec múku s kakaom a práškom do pečiva. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy, ja som použila 26cm, ale ak chceme mať korpus vyšší, použijeme formu s menším priemerom, alebo viac surovín.
- pečieme pri 180°C cca 30minút
- z uvareného salka si "ukradneme" cca 3 lyžice a natrieme na povrch obráteného korpusu
- ostatné salko vymiešame s maslom a natrieme na tortu
- šľahačku vyšľaháme so stužovačom a s vanilkovým cukrom a tiež natrieme na krém.
- Dozdobíme ľubovoľne, použila som vychladnutú čokoládovú polevu a lieskovce v bielej a mliečnej čokoláde.