Karamelová torta (fotorecept)

Autor receptu: alex37

Táto torta je kalorická bomba. Pre milovníkov karamelu skvelá rýchlovka. Príprava trvá hodinu aj kúsok :-) keď si deň vopred uvaríme salko.

16
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vodu, olej a nakoniec múku s kakaom a práškom do pečiva. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy, ja som použila 26cm, ale ak chceme mať korpus vyšší, použijeme formu s menším priemerom, alebo viac surovín.
  2. pečieme pri 180°C cca 30minút
  3. z uvareného salka si "ukradneme" cca 3 lyžice a natrieme na povrch obráteného korpusu
  4. ostatné salko vymiešame s maslom a natrieme na tortu
  5. šľahačku vyšľaháme so stužovačom a s vanilkovým cukrom a tiež natrieme na krém.
  6. Dozdobíme ľubovoľne, použila som vychladnutú čokoládovú polevu a lieskovce v bielej a mliečnej čokoláde.