Karamelové cukríky
Karamelky s vanilkou a čokoládou
Autor receptu: redakcia
Na zdobenie sme použili čokoládu s obsahom kakaa 60 %, pretože tú milujeme. Ale môžete použiť aj mliečnu či inú obľúbenú čokoládu.
50 ks porcií |
35 (+ tuhnutie) minút príprava |
Postup
- Uvaríme si karamelovú hmotu podľa základného receptu.
- Odstavíme
z ohňa a pridáme do nej vyškrabané semienka z jedného vanilkového struku, starostlivo ich premiešame.
- Po krátkom odstátí hmotu vlejeme do formy vystlanej papierom na pečenie
a necháme stuhnúť.
- Stuhnutý karamelový blok vyklopíme z formy. Odstránime papier na pečenie a blok položíme na nový kus papiera alebo na nepriľnavú podložku. Potom ho ostrým dlhým nožom nakrájame na karamelky. Karamelky postriekame rozpustenou horkou čokoládou.