Karamelové cukríky

Karamelky s vanilkou a čokoládou

Autor receptu: redakcia

Na zdobenie sme použili čokoládu s obsahom kakaa 60 %, pretože tú milujeme. Ale môžete použiť aj mliečnu či inú obľúbenú čokoládu.

50 ks
porcií
35 (+ tuhnutie) minút
príprava

Postup

  1. Uvaríme si karamelovú hmotu podľa základného receptu.
  2. Odstavíme z ohňa a pridáme do nej vyškrabané semienka z jedného vanilkového struku, starostlivo ich premiešame.
  3. Po krátkom odstátí hmotu vlejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a necháme stuhnúť.
  4. Stuhnutý karamelový blok vyklopíme z formy. Odstránime papier na pečenie a blok položíme na nový kus papiera alebo na nepriľnavú podložku. Potom ho ostrým dlhým nožom nakrájame na karamelky. Karamelky postriekame rozpustenou horkou čokoládou.