Kávové karamelové cukríky

Karamelky s kávou a kakaovými bôbmi

Autor receptu: redakcia

Tento druh karameliek sme vyskúšali vyrobiť zo zlatého sirupu a druhú várku z medu.* Tie medové síce rýchlo mäkli, ale ich chuť bola naozaj výnimočná.

50 ks
porcií
35 (+ tuhnutie) minút
príprava

Postup

  1. Uvaríme karamelovú hmotu podľa základného receptu. V tomto recepte môžeme do základnej hmoty namiesto zlatého sirupu použiť med.
  2. Po zložení z ohňa do základnej hmoty vmiešame 3 PL mletej kávy a necháme 3 minúty odstáť.
  3. Hmotu nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a po krátkom tuhnutí povrch posypeme 30 g nasekaných kakaových bôbov. Necháme tuhnúť asi 12 hodín alebo cez noc v chladnej miestnosti a v suchu.
  4. Stuhnutý karamelový blok vyklopíme z formy. Odstránime papier na pečenie a blok položíme na nový kus papiera alebo na nepriľnavú podložku. Potom ho ostrým dlhým nožom nakrájame na karamelky.
  5. Po nakrájaní hneď každú karamelku zabalíme do kúsku papiera na pečenie. Potom ich poukladáme do vzduchotesnej škatule. Uzavrieme a odložíme do chladu a sucha.