Kávové karamelové cukríky
Karamelky s kávou a kakaovými bôbmi
Autor receptu: redakcia
Tento druh karameliek sme vyskúšali vyrobiť zo zlatého sirupu a druhú várku z medu.* Tie medové síce rýchlo mäkli, ale ich chuť bola naozaj výnimočná.
50 ks porcií |
35 (+ tuhnutie) minút príprava |
Postup
- Uvaríme karamelovú hmotu podľa základného receptu. V tomto recepte môžeme do základnej hmoty namiesto zlatého sirupu použiť med.
- Po zložení z ohňa do základnej hmoty vmiešame 3 PL mletej kávy a necháme 3 minúty odstáť.
- Hmotu nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a po krátkom tuhnutí povrch posypeme 30 g nasekaných kakaových bôbov. Necháme tuhnúť asi 12 hodín alebo cez noc v chladnej miestnosti a v suchu.
- Stuhnutý karamelový blok vyklopíme z formy. Odstránime papier na pečenie a blok položíme na nový kus papiera alebo na nepriľnavú podložku. Potom ho ostrým dlhým nožom nakrájame na karamelky.
- Po nakrájaní hneď každú karamelku zabalíme do kúsku papiera na pečenie. Potom ich poukladáme do vzduchotesnej škatule. Uzavrieme a odložíme do chladu a sucha.