Kapustový šalát s červenou cibuľou, kapiou v oleji a balzamicovým octom fotorecept
Foto: pusta
Mala som doma bielu hlávkovú kapustu a k dobrému nedeľnému obedu som vykúzlila tento kapustový šalát, ktorý bol iný, než tie, ktoré sme Zobraziť celý popisMala som doma bielu hlávkovú kapustu a k dobrému nedeľnému obedu som vykúzlila tento kapustový šalát, ktorý bol iný, než tie, ktoré sme doteraz robievali. Použila som červenú cibuľu, červenú kapiu v oleji a basamicový ocot, čo mu pridalo nielen na chuti, ale aj na sviatočnosti.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z bielej hlávkovej kapusty vykrojíme koštiaľ, rozdelíme na menšie časti, ktoré pokrájame na jemné prúžky a dáme do misy.
-
2
Pokrájame očistenú červenú cibuľu na mesiačiky a pripravíme si červenú kápiu v oleji, pokrájanú na prúžky.
-
3
Pridáme k pokrájanej kapuste, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.
-
4
Pridáme olej, balsamicový ocot, dochutíme cukrom a premiešame vidličkami. Ochutnáme a ak treba, ešte chuťovo doladíme.
-
5
Pred podávaním odložíme vychladiť do chladničky asi na 1 hodinu a servírujeme k hlavnému chodu.
Diskusia k receptu