Kapustový šalát s červenou cibuľou, kapiou v oleji a balzamicovým octom (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Mala som doma bielu hlávkovú kapustu a k dobrému nedeľnému obedu som vykúzlila tento kapustový šalát, ktorý bol iný, než tie, ktoré sme doteraz robievali. Použila som červenú cibuľu, červenú kapiu v oleji a basamicový ocot, čo mu pridalo nielen na chuti, ale aj na sviatočnosti.
4 porcie |
30 minút príprava |
1 h chladenie minút tepelná úprava |
Postup
- Z bielej hlávkovej kapusty vykrojíme koštiaľ, rozdelíme na menšie časti, ktoré pokrájame na jemné prúžky a dáme do misy.
- Pokrájame očistenú červenú cibuľu na mesiačiky a pripravíme si červenú kápiu v oleji, pokrájanú na prúžky.
- Pridáme k pokrájanej kapuste, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.
- Pridáme olej, balsamicový ocot, dochutíme cukrom a premiešame vidličkami. Ochutnáme a ak treba, ešte chuťovo doladíme.
- Pred podávaním odložíme vychladiť do chladničky asi na 1 hodinu a servírujeme k hlavnému chodu.