Kapustový šalát s červenou cibuľou, kapiou v oleji a balzamicovým octom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Mala som doma bielu hlávkovú kapustu a k dobrému nedeľnému obedu som vykúzlila tento kapustový šalát, ktorý bol iný, než tie, ktoré sme doteraz robievali. Použila som červenú cibuľu, červenú kapiu v oleji a basamicový ocot, čo mu pridalo nielen na chuti, ale aj na sviatočnosti.

4
porcie
30 minút
príprava
1 h chladenie minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z bielej hlávkovej kapusty vykrojíme koštiaľ, rozdelíme na menšie časti, ktoré pokrájame na jemné prúžky a dáme do misy.
  2. Pokrájame očistenú červenú cibuľu na mesiačiky a pripravíme si červenú kápiu v oleji, pokrájanú na prúžky.
  3. Pridáme k pokrájanej kapuste, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.
  4. Pridáme olej, balsamicový ocot, dochutíme cukrom a premiešame vidličkami. Ochutnáme a ak treba, ešte chuťovo doladíme.
  5. Pred podávaním odložíme vychladiť do chladničky asi na 1 hodinu a servírujeme k hlavnému chodu.