Foto: helca103
Pred 30 rokmi som si kúpila knihu Obrázková kuchárka a vyskúšala z nej veľa receptov. Toto je jeden z nich.
Postup
-
1
Šošovicu preberiem a namočím na pár hodín do vody.
-
2
Potom vodu zlejem dám čistú a pripravím si kapustu spolu s údeninou. Kyslú kapustu pokrájam na menšie kúsky.Robím to kôli tomu aby pri jedení nepadala z lyžice :-) Naučila som sa to keď boli deti malé a trápili sa s kapustou ktorá bola dlhá.No a od vtedy to robím vždy.
-
3
Dám do hrnca
-
4
Mäso pokrájam na menšie kúsky/skôr sa uvarí/ ,pridám šošovicu zalejem a dám variť.
-
5
Chvíľu povarím a pridám klobásku ktorá nemusí byť, ale ja som našla jednu v chladničke tak som ju pridala.
-
6
Kto chce môže zahustiť zásmažkou/ opražená slaninka, cibuľa múka/ ja túto polievku zahusťujem postrúhaným surovým zemiakom ...kým sa polievka uvarí tak sa aj zahustí.
-
7
Dolejem vodu, pridám koreniny,soľ, cesnak a uvarím kým nie je mäsko tak akurát.
-
8
Dovarím a zaželám dobrú chuť.
-
9
Kto má rád tak pridá smotanu ale ja mám najradšej bez nej.
napisem ako sa mi zadarila