Kapustovo-šošovicová polievka (fotorecept)

Autor receptu: helca103

Pred 30 rokmi som si kúpila knihu Obrázková kuchárka a vyskúšala z nej veľa receptov. Toto je jeden z nich.

Postup

  1. Šošovicu preberiem a namočím na pár hodín do vody.
  2. Potom vodu zlejem dám čistú a pripravím si kapustu spolu s údeninou. Kyslú kapustu pokrájam na menšie kúsky.Robím to kôli tomu aby pri jedení nepadala z lyžice :-) Naučila som sa to keď boli deti malé a trápili sa s kapustou ktorá bola dlhá.No a od vtedy to robím vždy.
  3. Dám do hrnca
  4. Mäso pokrájam na menšie kúsky/skôr sa uvarí/ ,pridám šošovicu zalejem a dám variť.
  5. Chvíľu povarím a pridám klobásku ktorá nemusí byť, ale ja som našla jednu v chladničke tak som ju pridala.
  6. Kto chce môže zahustiť zásmažkou/ opražená slaninka, cibuľa múka/ ja túto polievku zahusťujem postrúhaným surovým zemiakom ...kým sa polievka uvarí tak sa aj zahustí.
  7. Dolejem vodu, pridám koreniny,soľ, cesnak a uvarím kým nie je mäsko tak akurát.
  8. Dovarím a zaželám dobrú chuť.
  9. Kto má rád tak pridá smotanu ale ja mám najradšej bez nej.