Foto: martinis
Multivitamínový šalát z kyslej kapusty a mrkvy zaliaty medom a citrónovou šťavou.
porcia
príprava
Postup
-
1
Dnes mám pre vás tip na doplnenie zásob vitamínu C v zimnom období : kapustovo-mrkvový šalát. Jeho jedinečná sladkokyslá chuť a expresná príprava vám zabezpečia príjemné ránko :)
- 2
Kyslú kapustu dáme do misy. Môžme premyť alebo pokrájať, to sa mi však nechce a navyše mám rád kyslú kapustu :)
- 3
Veľkú mrkvu očistíme, postrúhame na hrubých slzičkách a pridáme ku kapuste. Oranžová farba mrkvy ju nádherne doplní :-)
- 4
Zálievku pripravíme zmiešaním lyžice medu, vlažnej vody a citrónovej šťavy. Polejeme ňou zeleninu, premiešame a naservírujeme na tanierik.
- 5
Chuť aj vzhľad ešte zvýrazníme trochou celej rasce, ktorou posypeme šalát. Možno sa toto jedlo stane legendou vašej kuchyne, podobne ako mojej O:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@medovnicek , @3sandra3 , @frezia68 : super, som rád že sa páči a súhlasím - je to vlastne taká domáca medicína (ochrana pred chrípkou) :))
@lacquer : som rád že chutil, a ak sú suroviny z vlastnej špajze tak je raz taký dobrý :O)
@helca103 : ďakujem pekne ;)
@soncya : tak takáto spätná väzba je najlepšia, super !! :) šťavu z kyslej kapusty mám veľmi rád, takže najbližšie bude zálievka a la @soncya :-)