Kapustovo-mrkvový šalát s medom

Autor receptu: martinis

Multivitamínový šalát z kyslej kapusty a mrkvy zaliaty medom a citrónovou šťavou.

1
porcia
10 minút
príprava

Postup

  1. Dnes mám pre vás tip na doplnenie zásob vitamínu C v zimnom období : kapustovo-mrkvový šalát. Jeho jedinečná sladkokyslá chuť a expresná príprava vám zabezpečia príjemné ránko :)
  2. Kyslú kapustu dáme do misy. Môžme premyť alebo pokrájať, to sa mi však nechce a navyše mám rád kyslú kapustu :)
  3. Veľkú mrkvu očistíme, postrúhame na hrubých slzičkách a pridáme ku kapuste. Oranžová farba mrkvy ju nádherne doplní :-)
  4. Zálievku pripravíme zmiešaním lyžice medu, vlažnej vody a citrónovej šťavy. Polejeme ňou zeleninu, premiešame a naservírujeme na tanierik.
  5. Chuť aj vzhľad ešte zvýrazníme trochou celej rasce, ktorou posypeme šalát. Možno sa toto jedlo stane legendou vašej kuchyne, podobne ako mojej O:)