Kapustovo-mrkvový šalát s medom
Autor receptu: martinis
Multivitamínový šalát z kyslej kapusty a mrkvy zaliaty medom a citrónovou šťavou.
Postup
- Dnes mám pre vás tip na doplnenie zásob vitamínu C v zimnom období : kapustovo-mrkvový šalát. Jeho jedinečná sladkokyslá chuť a expresná príprava vám zabezpečia príjemné ránko :)
- Kyslú kapustu dáme do misy. Môžme premyť alebo pokrájať, to sa mi však nechce a navyše mám rád kyslú kapustu :)
- Veľkú mrkvu očistíme, postrúhame na hrubých slzičkách a pridáme ku kapuste. Oranžová farba mrkvy ju nádherne doplní :-)
- Zálievku pripravíme zmiešaním lyžice medu, vlažnej vody a citrónovej šťavy. Polejeme ňou zeleninu, premiešame a naservírujeme na tanierik.
- Chuť aj vzhľad ešte zvýrazníme trochou celej rasce, ktorou posypeme šalát. Možno sa toto jedlo stane legendou vašej kuchyne, podobne ako mojej O:)