Plnený kapustný list
Kapustný list plnený tempehom a ryžou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
80 minút na 180 °C |
Postup- Ryžu uvaríme v slanej vode domäkka a necháme vychladnúť. Z hlávkovej kapusty vyrežeme hlúb a ponoríme ju vcelku do vriacej vody. Kapustu necháme vo vode 5–10 minút, až kým nezmäkne. Potom kapustu schladíme v studenej vode s ľadom. Listy z kapusty odlupujeme po jednom pomaly, aby sa nepolámali.
- Ryžu zmiešame s tempehom, dochutíme soľou a čiernym korením a môžeme použiť aj čerstvé bylinky (majorán). Kapustné listy naplníme touto zmesou a dôkladne zrolujeme.
- Do hrnca alebo pekáča dáme naspodok kyslú kapustu, navrch poukladáme plnené kapustné listy. Jemne podlejeme vývarom alebo vodou, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C hodinu. Podávame so zemiakmi.
|