Plnený kapustný list

Kapustný list plnený tempehom a ryžou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ryžu uvaríme v slanej vode domäkka a necháme vychladnúť. Z hlávkovej kapusty vyrežeme hlúb a ponoríme ju vcelku do vriacej vody. Kapustu necháme vo vode 5–10 minút, až kým nezmäkne. Potom kapustu schladíme v studenej vode s ľadom. Listy z kapusty odlupujeme po jednom pomaly, aby sa nepolámali.
  2. Ryžu zmiešame s tempehom, dochutíme soľou a čiernym korením a môžeme použiť aj čerstvé bylinky (majorán). Kapustné listy naplníme touto zmesou a dôkladne zrolujeme.
  3. Do hrnca alebo pekáča dáme naspodok kyslú kapustu, navrch poukladáme plnené kapustné listy. Jemne podlejeme vývarom alebo vodou, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C hodinu. Podávame so zemiakmi.