Kapustníky mojej babky

Autor receptu: leushkka

Jednoduché veci sú tie najlepšie. Častokrát na to prídeme neskoro, v mojom prípade až keď som snívala o kapustníkoch, presne takých ako robievala moja babka.

Postup

  1. Zarobíme si kvások z droždia, mlieka a trocha cukru. Keď je kvások hotový do pekárne si vložíme mokré a potom suché suroviny a vymiesime 15 min na programe cesto. Kysnúť cesto nechávam v teplej rúre cca 50 min. Medzitým si urobíme plnku: menšiu postrúhanú kapustu posolíme a necháme vypotiť. Na oleji (masti) rozpustíme 1pl cukru , skaramelizujeme a potom pridáme kapustu, čerstvé mleté korenie, soľ a podusíme domäkka. Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kruhy väčším hrnčekom a plníme. Vytvarujeme kapustníky a ukladáme na plech potretý maslom v rozostupoch, nie natesno (vďaka tomu pekne podkysnú). Ešte 10 min necháme kysnúť v teplej rúre a pečieme na 190C 30-35 min. Po dopečení potrieť roztopeným maslom, ostanú pekné vláčne.