Kapustníčky

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky dáme múku, tuk, cukor, soľ, vykysnuté droždie, žĺtok a podľa potreby trochu vlažného mlieka. Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom ho dáme na pomúčenú dosku, ostrôžkou pokrájame na rovnaké štvorčeky, urobíme z nich guľky a necháme kysnúť.
  2. Potom každú prstami trochu roztlačíme, dáme do nej trochu vychladnutej plnky, okraje dobre spojíme, natenko rozvaľkáme, pomastíme a vykysnuté upečieme.
  3. Plnka: do rozpustenej masti dáme cukor a upražíme ho na karamel. Potom pridáme nadrobno posekanú kapustu, osolíme a dusíme domäkka. Nakoniec pridáme cukor a drvenú škoricu.