Kapia v oleji a sladkokyslom náleve bez sterilizácie fotorecept
Foto: tatranka
Varecháč @igipap žiadal na stránke Varechy v diskusii recept na zaváranú kapiu v oleji. Bolo to v roku 2010. Keďže som recept na ňu Zobraziť celý popisVarecháč @igipap žiadal na stránke Varechy v diskusii recept na zaváranú kapiu v oleji. Bolo to v roku 2010. Keďže som recept na ňu mala, ponúkla som mu ho v rámci diskusie. V tieto dni som pár pohárov kápie urobila (používam ju len na ozdobu jedla), napadlo mi, že ju dám aj na hlavnú stránku Varechy. Je to rýchle a nie komplikované zaváranie bez sterilizácie!
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Toto je pomer na jeden kilogram. Necháte všetky ingrediencie spolu zovrieť. Umytú a očistenú kápiu nakrájate na štvrťky alebo aj menšie časti. Takto pripravenú papriku dáte do vriaceho nálevu a necháte povrieť 5 minút. Po piatich minútach dierkovanou naberačkou papriku vyberiete a rovno vkladáte do čistých a suchých fliaš. Plnú fľašu zalejete vriacim nálevom. Zavíčkujete. Pozor na popálenie. Je tam aj olej,bolo by to veľmi bolestivé! Zaváranina sa nesterilizuje! !!!!
-
2
Mne sa ešte trochu vývaru zvýšilo, no kapiu som už nemala.Tak som si očistila svetlú hrubostennú papriku a tú som zaliala nálevom. Preto ten jeden svetlý pohár. Nálev si môžte v pomere navyšovať k množstvu zaváraných paprík. Je to naozaj rýchle nakladanie paprík.
varecha.pravda.sk/recepty/cesnakovo-paradajkova-zmes-bez-...
Momentálne mám ešte pohárik z minulého roku.No nemám pocit,že by nevydržala aj dlhšie.Olej ju konzervuje.No zaváram toľko,aby sme nemali staré zaváraniny.Robím ju 25 rokov,no nikdy sa mi ani pohár nepokazil.
To ti verím,lebo aj ja mám rada ráz za čas, ak zostane výpečok z mäsa a nechám ho schladiť v chladničke,rada si ho natriem na chlieb a naň uložím túto papriku.
Ďakujem za veľmi milý a mne príjemný komentárik.Ďakujem.
Aj mne sa hneď po prvom zaváraní,tejto kapie a týmto spôsobom tiež recept veľmi páčil.Teraz už zaváram len takto.
Som rada,že si spokojná.Naozaj takáto úprava kapie je vhodná ku akému koľvek mäsku na studeno.Ja si ju dávam zase na mastný chlieb s oškvarkami... milujem to takto.
@Zuzanka1367 srdiečko mi podskočilo radosťou po tvojom komentáriku.Usmiala som sa po prečítaní,že si zmastila 0,5 l pohár.Nedivím sa.Ak si otvorím pohár,málokedy ho vraciam do chladničky.Ja zaváram do trojdecových a to stihnem tiež na posed skonzumovať.Teší ma tvoja reakcia Zuzanka.Som rada,že si mi to dala vedieť.
Zuzka,teší ma to.