Kalorické guľôčky

Autor receptu: bonpari

Pre niekoho úplne normálne, veď všetko sladké a mastné je nezdravé a aj tak to jeme.. Ale pozor! Tí, čo si držia líniu, chcú jesť zdravo či diétujú, radšej sa tomuto receptu vyhnite..

Suroviny

Postup

  1. Pomelieme tatranky a zatiaľ necháme zmäknúť maslo. Tatrankový prášok zmiešame s pomletými orechami, pridáme maslo, rum a mlieko. Zo surovín vypracujeme hladkú hmotu. Ak je zmes veľmi tuhá, pridáme ešte trošku mlieka.
  2. Necháme hodinu odstáť v chladničke a zo studenej hmoty tvarujeme malé guľôčky, ktoré obaľujeme v pripravenom ozdobnom materiáli. Guľôčky uložíme do papierových košíčkov a môžeme chutnať. Sú dosť mastné i sladké zároveň, no na maškrtenie ideálne. Deti sa ich nevedia dojesť.