Kalerábová polievočka

Autor receptu: askadaniela

Od maminy som dostala krásne mega veľké kaleráby. Ja ich rada chrúmem surové, ale ubehol týždeň a ja som zistila, že ten čas stačil na to, aby "zdrevnateli". Vyhadzovať som ich nechcela, tak sa mi v hlave zrodil takýto recept...a keďže pršalo, chutila mi 2x viac :)

10
porcií
10 minút minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme si kaleráby aj zemiaky. Kaleráby nastrúhame nahrubo a zemiaky nakrájame na kocky. Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme v hrnci, pridáme kaleráb a po cca 5-6 minútach polovicu zemiakov. Ešte dve minútky posmažíme a zalejeme asi 2 litrami vriacej vody. Pridáme vývar v kocke, korenie, soľ aj kurkumu. Tú som pridala jednak preto, že je zdravá a jednak preto, že polievka by inak mala mdlú farbu.
  2. V druhom, menšom hrnci si v slanej vode uvaríme druhú časť zemiakov. Keď sa polievka uvarí, pridáme tie trojuholníčky syra a tyčovým mixérom rozmixujeme na čo najjemnejšie. Pridáme zcedené zemiaky z menšieho hrnca a ak je podľa vás polievka prihustá, možno použiť aj vodu z nich. Ja mám rada husté polievky, tak som už neriedila. Porcie posypeme nakrájanou pažítkou a papáme :)