Kalerábová polievka s dyňovými haluškami

Autor receptu: jarkoslav

Táto polievka patrí medzi najchutnejšie polievky v našej rodine.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do vody dáme kuracie krídla a necháme vrieť 30 min. Krídla vyberieme, pridáme bujón, na kocky pokrájaný alebo na jemno postrúhaný kaleráb, vegetu, soľ, maggi a varíme. Keď bude kaleráb mäkký, pridáme dyňové halušky a varíme ďalších 10 min. Dochutíme podávame.
  2. Dyňové halušky: Zmiešame polohrubú múku, vajce, očistenú a na jemno postrúhanú dyňu( ak použijeme dyňu v zmrazenom stave, treba ju zbaviť vody), vegetu, soľ, maggi a vypracujeme tuhšie cesto. Halušky sádzame priamo do polievky.