Kalerábová polievka s dyňovými haluškami
Autor receptu: jarkoslav
Táto polievka patrí medzi najchutnejšie polievky v našej rodine.
4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Do vody dáme kuracie krídla a necháme vrieť 30 min. Krídla vyberieme, pridáme bujón, na kocky pokrájaný alebo na jemno postrúhaný kaleráb, vegetu, soľ, maggi a varíme. Keď bude kaleráb mäkký, pridáme dyňové halušky a varíme ďalších 10 min. Dochutíme podávame.
- Dyňové halušky: Zmiešame polohrubú múku, vajce, očistenú a na jemno postrúhanú dyňu( ak použijeme dyňu v zmrazenom stave, treba ju zbaviť vody), vegetu, soľ, maggi a vypracujeme tuhšie cesto. Halušky sádzame priamo do polievky.